Menu
RSS

Antalya’da Çöken Yola Alternatif Yol Bulma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya’da Çöken Yola Alternatif Yol Bulma Çalışmaları Devam Ediyor

Antalya’nın Kumluca ilçesinde geçen ay heyelan nedeniyle çöken ve trafiğe kapanan D- 400 karayoluna alternatif yol bulma çalışmaları devam ediyor. Kumluca- Antalya karayolunun 20'nci kilometresinde 25 Şubat'ta meydana gelen heyelan nedeniyle çökme yaşandı ve yol trafiğe kapandı.

Trafik akışı Adrasan- Olympos turizm yolundan verilirken, trafik yoğunluğu nedeniyle bu yolda da sorunlar yaşanmaya başladı.

Karayolları ekipleri küçük vasıtalar için Yazır Mahallesi içinden geçip, Olympos yoluna kadar uzanan yolda altyapı ve sıcak karışım asfalt çalışmaları başlattı.

Ağır tonajlı araçların kullanması için ise Kumluca'yı Altınyaka üzerinden Antalya'ya bağlayan yolda çalışma başlatıldı. Ağır tonajlı araçların geçmekte zorluk çektiği bölümlerin kısa zamanda ıslah edilerek kullanıma açılacağı kaydedildi.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Karayolları Baş Mühendis Yardımcısı Nurşen Acar, Karayolları 132'nci Şube Şefi Ferdi Taş, Ak Parti Kumluca İlçe Başkanı Arif Yavuzer ile birlikte ıslah çalışmaları yapılacak alanda incelemelerde bulundu.

Başkan Çetinkaya, "Kumluca, Finike, Demre ve Kaş ilçelerimizi Antalya'ya bağlayan karayolumuz heyelan nedeniyle trafiğe kapatıldı. Bu yolun tamirinin kısa zamanda tamamlanamayacağı tahmin ediliyor.

Belen Kavşağı'ndan ayrılıp, Yazır Mahalle'mizin içinden geçen alternatif yol, ağır vasıta araçlarımızın kullanamayacağı bir yol. Bölge ekonomimizin olumsuz etkilenmemesi için Altınyaka yolunu bir an önce ağır vasıta araçların trafiğine açmamız gerekiyor.

Güzören Mahallesi Karaşar mevkiinde iki ayrı yerde keskin peş peşe virajlar var. Buradan uzun araçlar dönemiyor. Bu virajları kaldırdığımızda sorun büyük ölçüde giderilmiş olacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım