Menu
RSS
Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

Prev Next

Antalya’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Antalya’da Cumhuriyet Bayramı Coşkusu

Antalya’da Cumhuriyetin 93. kuruluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Geçit töreninde öğrenciler, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi hayatını kaybedenlerin isimlerini tek tek pankartlarla taşındı. Cumhuriyetin 93. kuruluş yıldönümü kapsamında Antalya Valisi Münir Karaloğlu tebrikleri kabul etti.

Vali Karaloğlu, daha sonra Cumhuriyet Caddesi üzerindeki resmi törene geçti. Askeri araca binen Vali Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Garnizon Komutanı Piyade Albay Tahir Savran vatandaşları selamladı.

Büyük küçük herkesin alana ellerinde Türk bayrakları ile geldikleri görüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Hanım Ömer Çağıran İlkokulu öğrencilerinden oluşan mehteran gösterisi ilgiyle izlendi. Şiirlerin okunup, halk oyunu gösterilerinin sunulduğu tören geçit töreni ile sone erdi.

Törende konuşan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Cumhuriyetin 93’ncü yıl dönümünde ilk günkü gibi genç, enerjik ve diri olduğunu kaydetti. Cumhuriyet’in herkesin bayramı olduğunu dile getiren Vali Karaloğlu, “Cumhuriyet insanlık tarihin en önemli eseridir. Cumhuriyetle birlikte insanlık, soy, sop, haneden, büyüklük, imtiyaz vesayetinden kurtulmuş, hür iradesi ile kendini yönetme hakkını kazanmıştır.

Hakimiyetin sahibi ve referansı millet olarak tanımlanmıştır. Belli bir süre bu hakimiyeti kullananlar sadece vekil, sadece emanetçidir. Asıl olan millettir, milletin iradesidir. İnsanlık Cumhuriyete ulaşmak için dünyanın her tarafından bedeller ödemiştir. Cumhuriyet binlerce yıllık emeğin eseri, insanlığın ortak değeridir” dedi.

Tarihin ayrılmaz bir parçası olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün milletle yaşadığını dile getiren Karaloğlu, “Atatürk’ün Cumhuriyete kazandırdığı en büyük paye vatandaşlıktır. Sözün ve kararın sahibi vatandaşlardır.

Vatandaşlık payesi her türlü unvandan makamdan koltuktan apoletten üstündür. Demokrasi Cumhuriyetin olmazsa olmaz şartıdır. Birlik ve bölünmezlik hür iradeyle mümkündür. 15 Temmuz sıradan bir darbe girişimi değildir.

Millet iradesine atılan bombalar, insanımızın 200 yıllık emeğinin eseri olan Cumhuriyeti yıkma ve memleketi işgal girişimidir. Kahraman ordumuza da ihanet eden hainler, hem vatandaşı doğrudan hedef almış hem iradesini öldürmek istemiştir.

Herkesimden tüm vatandaşımızın gösterdiği tarihe geçen direniş bir anlık olmadığı gibi politikçe değildir. Vatandaşlar Cumhuriyeti, demokrasiyi, memleketi bayrağı bizi biz yapan değerleri, istikbal ve istiklallerini düşman eline bırakmamak için mücadele etmişlerdir. Tüm unvanlar kenara bırakılıp, vatandaş kimliğiyle sokağa çıkıldı.

Cumhuriyete ve milli irade duyarlılığımızı tüm dünya gördü. Eşit ve hür vatandaşlar olarak o gün bir zafer kazandık. O zafer Cumhuriyetin, milli hakimiyetin zaferidir” diye konuştu.

Askeri araçların, yer almadığı geçit töreninde, öğrencilerin 15 Temmuz darbe girişimi gecesi hayatını kaybedenlerin isimlerini pankartlarla taşıdı. En büyük ilgiyi ise askeri tören birliği aldı. Akdeniz Üniversitesi, Muratpaşa Belediyesi, Muhtarlar Derneği, polis, jandarma ve minik öğrencilerin geçit töreni de ilgiyle izlendi.

yukarı çık
0
Paylaşım