Menu
RSS

Antalya’da Denizden Çıkan Atıklar Sanat Eserine Dönüştü

Antalya’da Denizden Çıkan Atıklar Sanat Eserine Dönüştü

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde deniz dibinden çıkarılan atıklar sanat eserlerine dönüştü. Kaş Sualtı Temizliği ve Bilinçlendirme Derneği öncülüğünde düzenlenen Türkiye'de Başka Kaş Yok etkinliği kapsamında geçen hafta deniz dibi temizliği yapıldı.

Dalgıçların sualtından çıkardığı yüzlerce atık Kaş Balıkçı Barınağı'nda toplandı. Burada 2 gün sergilenen atıklar daha sonra sanatçıların elinde sanat eserlerine dönüştü. 3 gün süren çalışmaya Özgür Erkuş, Egemen Aykın, Meral Seren ve Mete Tarık Salman katıldı.

Lastik, halat, cam ve plastik şişe, teneke içecek kutusu, kilim, plastik hortum, plastik sandalye, cam bardak ve araç yıkama fırçası gibi malzemeleri yunus balığı, ahtapot, salyangoz, yengeç ve bisiklet gibi figürlere dönüştürdü.

Atıklardan oluşan eserler Balıkçı Barınağı'nda sergilenirken, yerli ve yabancı tatilcilerle bölge halkı tarafından ilgiyle izlendi.

Mete Tarık Salman, "Kaş Sualtı Temizliği Bilinçlendirme Hareketi Derneği öncülüğünde, Kaymakam Bilgihan Bayar'ın desteğiyle düzenlenen sualtı temizliğinde çıkarılan atıkları sanat eserine dönüştürdük.

Amacımız, Kaş'ın en büyük zenginliği olan sualtı temizliğine dikkati çekmek, yeni kuşaklarda bilinç oluşturmak.

Güneşi görmeyen körlerin varlığına inat, sualtı temizliğinde daha yapıcı çözümler, daha farklı bilinç oluşturma adına toplumsal ve bireysel çalışmalar yürütüyoruz. Sanatla ve sualtı temizliğini birleştirdik" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım