Menu
RSS

Antalya’da Deve Güreşleri Başladı

Antalya’da Deve Güreşleri Başladı

Antalya’nın Demre İlçesi'nde develere bölgede güreşlerin başladığını anlatan havut kuşatıldı. Demre Deveciler Derneği tarafından Köşkerler Mahallesi'ndeki güreş sahasında yapılan havut kuşatmaya Demre, Kaş ve Kumluca'dan 50 deve katıldı.

Alana gelen develer davul- zurna ekibi tarafından karşılandı. Ardından develer alanda bir geçiş yaptı. Kaş'a bağlı Çerler Mahallesi'nden Şükrü Alahabalı'nın 'Ecevit' adlı devesine, deve güreşlerini başlatan havut giydirildi.

Gelin gibi süslenen develer görücüye çıktı. Demre'den Hasan Acar'ın 'Lodos Fırtınası' adlı devesi 'En Güzel Süslenen Deve' oldu.

Güreşe yeni başlayan 'daylak' olarak nitelenen genç develer arası güreşler yapıldı. Daylak develerin güreşlerinde ilginç anlar yaşandı.

Bazı daylaklar güreşmek istemeyince alan dışına kaçtı. Ardından 4 çift büyük deve arasında gösteri güreşleri yapıldı. Böylece Demre bölgesinde deve güreşleri sezonu başlatılmış oldu.

Demre Deveciler Derneği Başkanı Necati Sarıca, "Deve güreşleri Yörük kültürüdür. Havut kuşatma da bu kültürün bir parçasıdır. Havut kuşatma ile deve güreşleri sezonu başlamış oluyor. Amacımız bu kültürü yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımaktır" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım