Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Antalya’da Disleksili Öğrencilere Özel İlgi

Antalya’da Disleksili Öğrencilere Özel İlgi

Antalya’da disleksili (öğrenme zorluğu çeken) öğrencilerin eğitimi için rehberlik öğretmenleri eğitilecek. Antalya merkezdeki 5 ilçesinde 371 disleksili öğrenci belirlendi. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ile Milli Eğitim Müdürlüğü arasında, disleksili öğrencilerin desteklenmesine ve bu konuda öğretmenlerin de eğitimini içeren protokol imzalandı.

Akra Barut Hotel'deki protokole Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Resul Lekesiz ve MÜSİAD üyesi işadamları katıldı.

Proje kapsamında Antalya merkezde bulunan 5 ilçede disleksi rahatsızlığı bulunan öğrenciler belirlenecek. Bu öğrencilerin eğitimi için de ilk etapta 25 rehberlik öğretmenine Ankara'dan gelecek uzmanlar tarafından kurs verilecek.

Giderleri MÜSİAD Antalya Şubesi'nce karşılanacak proje kapsamında disleksili öğrencilere yönelik farkındalığın artırılması amacıyla bir de kamu spotu hazırlanarak ulusal medyada yayınlanacak.

Türkiye'de 20 kişilik bir sınıfta ortalama 2 öğrencinin bu rahatsızlığa sahip olduğu biliniyor. Antalya'da ise ilk incelemelere göre 371 öğrenci belirlendi ve taramalar yapılarak tamamı ortaya çıkarılacak.

MÜSİAD olarak sosyal sorumluluk projelerine büyük önem verdiklerini belirten Resul Lekesiz, daha önce Antalya'da bir anaokulu yaptırdıklarını hatırlattı.

Her bireyin ayrı ayrı eğiterek topluma yararlı hale getirilmesi gerektiğini kaydeden Resul Lekesiz, “O yüzden her bir ferdimizi tek tek tarayarak onu ilgisi, kabiliyetleri alanında eğitmek durumundayız.

Bu proje 1 yıl süreyle devam edecek ve Türkiye'de ilk defa uygulanacak. Daha sağlıklı ve donanımlı bir toplum olmamız konusunda büyük faydalar getireceğine inanıyorum" dedi.

Antalya'da sivil toplum örgütlerinin ciddi şekilde eğitime ilgi gösterdikleri ve destek verdiğini belirten Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Milli Eğitim Bakanlığı'nca özellikle öğrenme zorluğu çeken, dezavantajlı ve okula gelmekte zorluk çekenlerin milli eğitimin imkanlarından faydalanmaları, eğitim fırsatlarının iyileştirilmesi için proje tabanlı çalışmaların büyük önem taşıdığını anlattı.

Bu yönde çok sayıda ulusal ve uluslararası proje yürütüldüğünden bahseden Arslan, “Bu konu da farkındalığı artırılması gereken bir alan. Bir yıl içinde çok özel bir çalışma yapılacak. Bu çocuklarımızın problemlerini aşmasına yardımcı olabildiğimizde başarılı olabileceklerine inanıyoruz. Şu an 371 tanılanmış disleksi öğrenci belirlendi. Bu öğrencilerimizin başarılarının artırılması için bu proje yürütülecektir" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım