Menu
RSS

Antalya’da Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Antalya’da Dünya Otizm Farkındalık Günü Etkinliği

Nisan ayı Otizm Farkındalığı Etkinlikleri çerçevesinde Antalya İl Halk Sağlığı Müdürlüğü, Antalya Otistik Bireyler Spor Kulübü Derneği yararına ve dernekle ortaklaşa bir otizm farkındalığı kermesi düzenledi.

4 Nisan Pazartesi günü Saat 12.00 de yapılacak olan kermes, Antalya eğitim araştırma hastanesi karşısında il halk sağlığı müdürlüğü bahçesinde yapılacak.

Her yıl 2 Nisan Günü, Birleşmiş Milletler tarafından 2008 yılında, tüm dünyada otizm konusunda farkındalık yaratarak otizmden kaynaklanan sorunlara çözümler bulmak amacıyla, "Dünya Otizm Farkındalık Günü" olarak ilan edilmiştir. Otizm farkındalık ayı olarak kabul edilen Nisan ayı boyunca halkın farkındalık düzeyini arttırmak amacıyla yurt genelinde çeşitli etkinlikler yapılmaktadır.

Otizm Spektrum Bozukluğu, doğuştan gelen ve genellikle yaşamın ilk üç yılında fark edilen karmaşık bir gelişimsel bozukluktur. Otizmin, beynin yapısını ya da işleyişini etkileyen bir sürecin sonucu ortaya çıktığı düşünülmektedir. Çocuğun çevresi ile yeterli sosyal ilişkiler kuramaması, dil-iletişim alanında belirgin gelişimsel sorunlar göstermesi ve kalıplaşmış (takıntılı) davranış biçimlerine sahip olması ile betimlenir.

Otizmin günümüzde bilinen tek tedavisi ise, erken tanı ile yoğun, sürekli özel eğitimdir. Özel eğitimin amacı, çocuğun ihtiyaçlarına yönelik olarak planlanmış programlarla, çocuğun gelişimsel olarak mümkün olduğunca akranları düzeyine ulaşmasını sağlamaktır.

Bu çocukların erken dönemde tanınması ve uygun eğitime başlanması, otizmin gidişatı ve ilerleyen dönemlerde karşılaşılabilecek problemlerin en aza indirgenmesi açısından çok önemlidir. Bu yüzden Otizmi tanıtıcı ve bilgilendirici faaliyetlerin önemi büyüktür.

Bu kapsamda Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü, Ruh Sağlığı Programları Tütün ve Diğer Bağımlılık Yapıcı Maddeler Şubesi tarafından Otizme farkındalık oluşturmak için 4 Nisan Pazartesi günü saat 12.00’de Müdürlük bahçesinde kermes düzenlenecektir

yukarı çık
0
Paylaşım