Menu
RSS

Antalya’da, Finike - Kumluca Arasına 10 Km’lik Bisiklet Yolu

Antalya’da, Finike - Kumluca Arasına 10 Km’lik Bisiklet Yolu

Finike- Kumluca karayolu arasındaki anayola yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda bisiklet yolu yapıldı. Karayolları 13'üncü Bölge Müdürlüğü tarafından Finike- Kumluca karayolu sahil bandına bisiklet yolu yapıldı. Antalya'nın en uzun bisiklet parkuru olduğu belirtilen yolun

yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda olduğu kaydedildi. Bisikleti yolunu Ak Parti İlçe Başkanı Osman Aladağ ile birlikte inceleyen Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu,

vatandaşın denizden ve sahilden daha fazla faydalanması için kıyı şeridinde düzenleme çalışmaları yaptıklarını, bisiklet yolunun da proje içinde yer aldığını, dolayısıyla Karayolları Bölge Müdürlüğü'nden bisiklet parkuru için talepte bulunduklarını söyledi.

Talebin olumlu karşılanmasıyla Karayolları tarafından anayola paralel bisiklet yolu yapıldığını aktaran Başkan Sarıoğlu, sahil projesiyle ilgili başlattıkları projenin 2500 metrelik birinci etabını tamamladıklarını vurguladı.

Başkan Sarıoğlu, "Yürüyüş yolu yaptık. Sahili kumsal ve yeşil alan diye ikiye ayırdık. Kum erozyonunu da önlemiş olduk. Yürüyüş yoluna aydınlatmalar koyuluyor. Sahile yakışır banklar ve yine çimlendirme yapılan alanlara kameriyeler konulacak.

Çocuk oyun gurupları, plaj futbolu sahası ve vatandaşın piknik yapabilecekleri ya da oturup dinlenecekleri yeşil alanlar olacak.

Yaklaşık 10 kilometre uzunluğunda yapılan bisiklet yoluyla da vatandaşımız anayola çıkmadan daha güvenli şekilde bisiklet sürebilecek" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım