Menu
RSS

Antalya’da Kaçak Sigara Operasyonu: 5 Tutuklama

Antalya’da Kaçak Sigara Operasyonu: 5 Tutuklama

Antalya’da polisin sigara kaçakçılarına yönelik farklı tarihlerde gerçekleştirdiği operasyonlarda gözaltına alınan 5 şüpheli, Antalya 1'inci Sulh Ceza Hâkimliğince tutuklandı.

Antalya'da kaçak sigara ticareti yaptıkları iddiasıyla haklarında çok sayıda işlem yapılan inşaat işçisi 45 yaşındaki Mehmet B., klima tamircisi 33 yaşındaki Servet Y., emekli 55 yaşındaki Özer B., büfe işletmecisi 23 yaşındaki Remzi A. ile ağabeyi aşçı 29 yaşındaki Barış A., gözaltına alındı.

Emniyetteki ifadeleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen şüphelilerden Mehmet B. geçmişte İstanbul'da gümrük kaçağı sigara sattığını söyledi. Antalya'ya çalışmak için geldiğini, ayağı sakatlandığı için iş bulmadığını, bu nedenle gümrük kaçağı sigara sattığını söyledi.

Mehmet B. şüphelilerden Servet Y. ile Mersin'den temin ettikleri sigaraları Antalya'ya getirirken yakalandıklarını ifade etti.

Klima tamircisi olduğunu, işyerinde gümrük kaçağı sigara satışı yaptığını anlatan Servet Y. de "19 Mayıs 2016'da Mehmet B. ile kaçak sigara almak için Mersin'e gitmiştik. Dönüşte yakalandık" dedi.

Özer B. de hakkındaki suçlamaları kabul ederek, Mersin'den gümrük kaçağı sigara getirirken yakalandığını ifade etti. 450 paket sigarayla yakalanan Remzi A. da üzerine atılı suçları kabul ettiğini söyledi.

Barış A.'nın kardeşi olduğunu da belirten Remzi A., "Kardeşimle bu işi mecburiyetten yaptık. Sigaraları kendi işyerim için getirdim. İşyerimde satıyordum" dedi.

Barış A. ise suçlamaları kabul ettiğini söyleyerek, "Ben daha önce sigara ticareti yapıyordum. Ancak vazgeçmeye karar vermiştim. Eşim bu sırada böbrek rahatsızlığı geçirdi. Kendisine böbreğimi verdim.

Tedavi süresince ekonomik sıkıntı çektiğim için kardeşimle büfede bu işi yapmaya başladık. Ancak her seferinde yakalandık. Bu işi bırakıp başka bir dükkâna taşınıp iş değişikliğine karar vermiştik. Ancak iş değişikliği yapamadan yakalandık" dedi.

Şüpheliler yargılanma sonunda sulh ceza hâkimliğince tutuklandı.

yukarı çık
0
Paylaşım