Menu
RSS

Antalya’da Oryantiring Rüzgârı Esmeye Devam Ediyor

Antalya’da Oryantiring Rüzgârı Esmeye Devam Ediyor

Antalya Oryantiring Günleri ve 3. Kademe Mustafa Karataş Yarışması'nın üçüncü günü, Döşemealtı ilçesi Düzlerçamı mevkiinde ‘’uzun mesafe’’ parkuruyla devam etti. Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından düzenlenen yarışlara, bin 580 sporcu katıldı.

Türkiye ve dünya sıralamasına puan verildiği bugünkü uzun mesafe etabında, 10 yaş üzerindeki kadın ve erkek sporcular mücadele etti. En kısa sürede yön bulmaya yönelik yarışmada sporcular, yaş gruplarına göre 2 ile 15 kilometre arasında mesafede yarıştı.

Yerli ve yabancı 1580 sporcunun katıldığı yarışta sporcular zorlu parkurda ellerindeki haritalarla yön bulmaya çalıştı. Sporcular, engebeli ve ormanlık alana yerleştirilen çipli noktaları bularak bitişe ulaştı.

HERKES ÇOK MEMNUN

Türkiye Oryantiring Federasyonu Doç.Dr Tekin Çolakoğlu yaptığı açıklamada, etkinliğin 3'üncü gününde yarışların zorlu bir etapta yapıldığını kaydetti. Yarışa katılan 1580 sporcunun önemli sayıda yabancı sporculardan oluştuğunu dile getiren Çolakoğlu, "Herkes organizasyondan çok memnun. Biz daha çok zorlanacaklarını ve sıkıntı çekeceklerini düşünmüştük ama bu zor parkur sporcularımızı mutlu etti" diye konuştu.

3.gün yarışların sonunda ödül töreni düzenlendi ve dereceye girenlere madalyalar verildi. Ödül törenine Spor Genel Müdürlüğü Spor Faaliyetleri Dairesi Başkanlığı Ömer Kalkan ve Antalya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu’da katılım sağladı.

Yarışlar yarın, Muratpaşa ilçesi Hasansubaşı Parkı bölgesinde "Sprint Yarışları" ile sona erecek.

İlk gün yarışmaları sonunda yaş kategorilerine göre erkeklerde Volkan Özmen, Ahmet Özbey, Ahmet Ak, Kadir Can Çakan, Ahmet Sari, Talha Günday, Beytullah Çağan, İbrahim Dilek, Ömer Cansu, Jakop Lööf(İsveç) ve Şaban Aslan birinciliği elde etti.

Bayanlarda ise Defne Güneş Aydın, Sıla Dursun, Venla Salonen(Finlandiya), Özge Bozça, Esra Budak, Linnea Myrskog(Finlandiya), İlknur Beydili, Ayşe Bozkurt, Sevgi Ekin Bayram, Annika Björk(İsveç) ve Friederike Frenzel(Almanya) birinciliği elde etti.

İkinci gün yarışları sonunda yaş kategorilerine göre erkeklerde Volkan Özmen, Ahmet Özbey, Emirhan Camuka, Nail İyizaman, Ahmet Çekirdek, Talha Günday, Beytullah Çağan, İbrahim Dilek, Ömer Doğansoy, William Lind (İsveç) ve Erdi Arslan birinciliği elde etti.

Bayanlarda ise Defne Güneş Aydın, Sıla Dursun, Venla Salonen(Finlandiya), Özge Bozça, Ayça Tavşan, Linnea Myrskog(Finlandiya), Fatma Eriş, Ayşe Bozkurt, Sena Tiryaki, Kirsi Nurmi(İsveç) ve Friederike Frenzel(Almanya) birinciliği elde etti.

Üçüncü gün yarışların sonunda ise erkeklerde Fatih Şölen, Ahmet Ozan Özbey, Ahmet Çekirdek, Selçuk Karataştan, Talha Günday, Muhammed Vehbi Karataş, Furkan Tecelli, Emir Çağlayan, Orhan Kutlu, Besim Kaya, Ömer Cansu, Furkan Öztürk, Miika Suominen(Finlandiya), Topi Syrjalainen(Finlandiya), Yunus Emre Ekinci, Erdi Arslan, Mehmet Yunus Tülek ve Muhammed Say birinciliği elde etti.

yukarı çık
0
Paylaşım