Menu
RSS

Antalya’da Semt Pazarcıları İsmail Öz’le Yeniden Dedi

Antalya’da Semt Pazarcıları İsmail Öz’le Yeniden Dedi

Antalya Semt Pazarcıları Odası Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. Seçimde İsmail Öz 775 oy alarak başkan seçildi. Antalya Semt Pazarcıları Odası Olağanüstü Genel Kurulu gerçekleştirildi. 5 adayın yarıştığı seçimde İsmail Öz 775 oy alarak başkan oldu.

Antalya Semt Pazarcıları Odası’nda geçtiğimiz aylarda iddia edilen usulsüzlük ve yolsuzluk nedeniyle Gümrük ve Ticaret Bakanlığı odaya el koymuştu. Daha sonra 2 bin 500 üyesi bulunan odanın yönetimden birçok kişinin istifa etmesi üzerine, Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (AESOB) kayyım atadı ve oda olağanüstü seçim kararı aldı.

5 kişinin aday olduğu seçimde İsmail Öz, Yusuf Öztürk, Cihan Karataş, Yaşar Kılıç ve Muzaffer Şakar’ın listeleri yarıştı. Antalya Şoförler ve Otomobilciler Odası Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen seçime yoğun katılım sağlandı. Büfeciler Odası Başkanı Adlıhan Dere’nin de divan başkanı seçildiği Genel Kurul’a, Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, oda başkanları ve pazarcı esnafı katıldı.

‘Pazarcılık peygamber mesleğidir’

Meyveciler ve Pazarcılar Federasyonu Ali Karaca yaptığı konuşmada, pazarcı esnafının çok şükredip çok kazanan değil, az kazanıp çok şükreden insanlar olduğunu belirtti. Pazarcılık mesleğinin peygamber mesleği olduğunu ifade eden Karaca, “O günden bugüne kadar ayakta duran tek meslektir.

Cadde ve sokak araları her taraf AVM zincirleri, ama hiçbir şey bu kültürü ve bu pazarcı geleneğini yok etmedi. Sizler de birlik ve beraberlik içinde ekmek mücadelesi verdiğiniz sürece kimse bu mesleğe son vermez. Pazarcılık kutsal meslektir. Yazın sıcağında ve kışın soğuğunda emek verip insanlara hizmet sunan pazarcı esnafı olmasa bütün bu rekabet usulleri ortadan kalkar ve AVM’ler, marketler tüketiciyi yok eder” dedi. Başkan Karaca, seçimi kim kazanırsa kazansın bütün pazarcıların kazananın arkasında durmaları gerektiğini söyledi.

2036 kişi oy kullandı

Oy kullanma işlemine geçildiği sırada emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Oy kullanmak için içeriye girmeye çalışan pazarcı esnaflarından bazıları yoğun kalabalıktan dolayı fenalık geçirdi. 2036 kişinin oy kullandığı seçimin sonucuna göre İsmail Öz, aldığı 775 oyla başkan seçilirken, Yusuf Öztürk 545, Cihan Karataş 434, Muzaffer Şakar 239, Yaşar Kılıç ise 29 oy aldı.

Kazanan İsmail Öz’ün listesinde ise şu isimler yer alıyor: İsmail Öz, Zeki Doğan, Nafiz Karaman, Ekrem Akbayır, Fethi Toluk, Rıfat Ögtem, Tevfik Terlik, Mustafa Koç, İbrahim Veli Can, Mustafa Öztürk ve Salih Sönmez.

yukarı çık
0
Paylaşım