Menu
RSS

Antalya’da Seramik Eserler Göz Kamaştırdı

Antalya’da Seramik Eserler Göz Kamaştırdı

Daphne Art Seramik Atölyesi'nde çamuru şekillendirerek seramik eğitimi alan kursiyerler, son bir yılda ürettikleri eserleri Antalya Devlet Güzel Sanatlar Galerisi'nde beğeniye sunuldu.

Renkli grup sergisinin açılış kurdelesini, Daphne Art Seramik Atölyesi'nin sahibi ve seramik hocası Aylanur Tuncer, galeri yöneticileri, atölye çalışanları birlikte kesti.

Aylanur Tuncer, sergilenen eserlerin sabırlı ve titiz çalışmalar sonucunda üretildiğini belirterek, "Atölyemizde çocuk, genç ve yetişkin herkes, seramik sanatını sevdirme, sanatın yaygınlaşmasına katkıda bulunma çabası gösteriyor" dedi.

Çamurun önce şekillendirilip kurutulduğunu, fırında pişirilerek sertleşmesinin sağlandığını, son işlem olarak da sırlanıp renklendirildiğini anlatan Aylanur Tuncer, seramik eserlerin evlerde, işyerlerinde dekoratif süs eşyası olarak kullanımının yaygınlaştığına da dikkati çekti.

Sergiye Aylanur Tuncer, Asuman Zengin, Alev Güzay, Bahar Tezcan, Cansel Ketenci, Didar Büyükkara, Hande Töre, Hülya Çelik, Hülya Esmersoy, Şerife Özkaymak, özenle hazırladıkları el emeği göz nuru eserleriyle katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım