Menu
RSS

Antalya’da Suriyeli Çocukların Sevinci

Antalya’da Suriyeli Çocukların Sevinci

Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi ile İrenoğulları İlkokulu yöneticileri, Antalya'da eğitim gören Suriyeli çocukları Yerli Malı Haftası'nda konuk edip, hediye verdi.

İrenoğulları İlkokulu'nda düzenlenen etkinliğe, Suriyeli ve Kepezli çocuklar ile okul yöneticileri, Çamlıbel Halk Eğitim Merkezi idarecileri katıldı.

Örnek uygulama ile Kepezli çocukları Suriyeli kardeşleri ile buluşturduklarını söyleyen okul müdürü Süleyman Emin Özdemir, “Göçerler Geçici Eğitim Merkezi'nde okuyan Suriyeli çocukları davet ederek Yerli Malı Haftası'nı birlikte kutladık. Minicik yüreklere sıcacık bir gün yaşattıysak ne mutlu bize" dedi.

Suriye'de yaşanan drama seyirci kalınmasının içlerini acıttığını sözlerine ekleyen Süleyman Emin Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsanız diyoruz, kardeşiz diyoruz.

Aşımızı, kitabımızı paylaşıyoruz. Siz utanmadan öldürseniz de biz kurtaracağı. Yaraları saracağız. Siz yıksanız da biz imar edeceğiz. Siz sınır dışı etseniz de biz kucak açacağız. Siz görmezden gelseniz de biz doğruları ve hakkı haykıracağız. İnşallah Halep'in de yaralarını saracağız."

Küçüklerin buluşmasında duygusal anlar da yaşandı. İlk kez geldikleri Yerli Malı Haftası kutlamasında çekingen görünen Suriyeli çocuklara, Kepezli öğrenciler sıcak ilgi gösterdi. Onlara önceden hazırladıkları hediyeleri vererek pasta kesen çocuklar, paylaşmanın ve kardeşliğin güzel örneğini yaşadı.

yukarı çık
0
Paylaşım