Menu
RSS

Antalya'da TEOG Hazırlıkları Tamam

Antalya'da TEOG Hazırlıkları Tamam

Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş (TEOG) 1'inci dönem sınavlarına girecek 8'inci sınıf öğrencilerine başarılar diledi.

İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, yaptığı yazılı açıklamada TEOG 1'inci dönem sınavının 23-24 Kasım'da yapılacağını belirtti. Türkiye'nin gücü, geleceğin teminatı olan çocukların en iyi şekilde eğitim görmesi, bilgiye en kolay şekilde ulaşması, çağdaş bir ortamda, en donanımlı biçimde yetişmesinin eğitimcilerin en öncelikli görevi olduğunu vurgulayan Arslan, bu bilinçle TEOG ortak sınavlarının Antalya'daki hazırlıklarının tamamlandığını kaydetti.

Öğrencilerin de sınava hazır olduğuna inandığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Bildiğiniz gibi okullarınızda uygulanan sınavlardan çok farklı olmayan ortak sınavlarda alacağınız notlar, okul başarı notlarınızın da eklenmesiyle sizlerin liseye yerleşmesini sağlayacaktır. Bu nedenle öncelikle bilginize, kendinize güvenmenizi, sınav öncesi kendinize dikkat ederek gerekli hazırlıklarınızı tamamlamanızı ve olumlu düşüncelerle sınava girmenizi istiyorum."

Açıklamasında velilerin de çocuklarının başarısı için büyük gayret sarf ettiğine değinen Yüksel Arslan, anne ve babaların çocukların başarısı için maddi ve manevi fedakarlıklarda bulunduğuna yürekten inandığını ifade etti. Arslan, açıklamasını şu ifadelerle bitirdi:

"Sınav önemli olsa da hiçbir şeyin çocuklarımızdan daha önemli olmadığını, onların en güçlü dayanağının sizin destek ve sevgisi olduğunu bir kez daha vurgulamak istiyorum. Unutmamalısınız ki yapılacak bu sınavların telafisi vardır ve 2'nci dönem yapılacak ortak sınavlarda eksikler eğitimcilerimiz ve öğrencilerimiz tarafından tamamlanacaktır."

yukarı çık
0
Paylaşım