Menu
RSS

Antalya’da Toplu Ulaşım Zammı

Antalya’da Toplu Ulaşım Zammı

Antalya’da toplu ulaşım ücretleri 24 Mart tarihinden zamlı olarak uygulanmaya başlanacak. Yani zamlarla Antalya kent merkezinde tam ücret 2.10 TL, öğrenci 1.35 TL ve emekli/öğretmen indirimli ücreti ise 1.50 TL olurken Alanya’da tam Ücret 1,75 TL. Öğrenci 1,00 TL ve Emekli/Öğretmen ise 1.50 TL olarak belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada 24 Mart 2016 tarihinden itibaren toplu ulaşım araçlarına zam yapıldığı bildirildi.

Toplu taşıma oda, kooperatif ve şirket yöneticilerinin yeni fiyat tarifesi talepleri üzerine UKOME Genel Kurulu’nun 18 Mart tarihinde toplanarak, Antalya ve Alanya’da toplu ulaşımda yeni fiyat tarifesi belirlediği hatırlatılan açıklamada en son 2013 yılında 10 kuruşluk fiyat düzenlemesi yapılan toplu taşıma ücretlerinde, 24 Mart tarihinden geçerli olmak üzere yeni bir düzenleme yapıldığı kaydedildi.

Toplu Taşıma Giderlerindeki Artış Göz Önüne Alındı

Ulaşım Koordinasyon Merkezi UKOME toplantısında toplu taşıma oda, kooperatif ve şirket yöneticilerinin yeni fiyat tarifesi talepleri görüşüldüğü ifade edilen açıklamada toplantıda bir toplu taşıma aracının toplam giderleri ve bu giderlerdeki artışın konuşulduğu belirtildi.

Sistem içerisinde bir aracın toplam giderlerinin, yüzde 28’ini akaryakıt giderleri oluştururken, yüzde 72’sini şoför maaşı, SGK giderleri, araç onarım bakım giderleri, zorunlu taşıt sigortası ve kasko giderleri vb. kalemlerin bulunduğu ifade edilen açıklamada 2013 yılından bu güne kadar yüzde 72’lik diğer giderler kalemlerinde Üfe/Tüfe oranında yüzde 35’lik bir artış olması nedeniyle, toplu taşıma fiyat tarifesinin güncellenmesinin zorunlu hale geldiğinin altı çizildi.

Açıklamada ayrıca bu kalemlerdeki yüzde 35’lik artışa rağmen tüm tarifelerde kümülatif bazda ortalama yüzde 21,5 oranında fiyat artışı yapıldığı bilgisi paylaşıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım