Menu
RSS

Antalya’daki Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Antalya’daki Cumhuriyet Bayramı Kutlamaları

Antalya’nın Kemer İlçesi'nde Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümü törenle kutlandı. Kemer'deki 29 Ekim kutlamaları ilçe stadyumunda yapıldı. Törene, Kaymakam Mustafa Cihad Feslihan, Garnizon Komutanı Binbaşı Yasin Berçin, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül,

Cumhuriyet Başsavcısı Kürşat Kağan Doğan, Emniyet Müdürü Tevfik Karayakalı, TCSG 33 Bot Komutanı Üsteğmen Hasan Özak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Damarcan, daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaş katıldı.

Kaymakam, garnizon komutanı ve belediye başkanının törene katılanların bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Öğrencilerin şiirler okuyup, halk oyunları gösterileri sunduğu tören, çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ve resmigeçitle sona erdi.

Demre

Antalya’nın Demre İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Demre'de 29 Ekim kutlamaları ilçe stadında yapıldı. Törene, Kaymakam Murat Uz, Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Cumhuriyet Başsavcısı Aslıhan Güngör Özbakır, Emniyet Müdürü İsmail Cem Şahiner, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, kamu kurumları, siyasi partilerin temsilcileriyle öğrenciler ve vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Murat Uz ve Başkan Süleyman Topcu, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Törende konuşan Kaymakam Murat Uz, "29 Ekim 1923'te kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bu ulusun ortak değeridir. 'Egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' diyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti bugün emin ellerde, bilimin ışığında hızla ilerliyor. 15 Temmuz'da yaşananlar, Türk ulusunun demokrasiye, cumhuriyete ne kadar sahip çıktığını, ne kadar bağlı olduğunu göstermiştir. Gelecekte de demokrasiye, Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı uzanan her el başarılı olamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet payidar kalacaktır" diye konuştu.

Ardından Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bandosu eşliğinde resmigeçit yapıldı. Öğrencilerin şiir okuduğu törende bir öğrenci cumhuriyeti ve 15 Temmuz darbe kalkışmasına karşı halkın verdiği direnişi anlattı. Demre Anadolu Lisesi halk oyunları ekibi Ege yöresi oyunlarından oluşan gösteri sundu. Demre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencilerinden oluşan koro şiirler ve türkülerden oluşan 15 Temmuz oratoryosunu sundu. Kutlamalar cumhuriyet konulu yarışmalarda dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

Serik

Antalya’nın Serik İlçesi'nde Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümü törenle kutlandı.

Serik'te 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Atatürk Caddesi'nde düzenlendi. Tören, Vali Yardımcısı Serik Kaymakam vekili Mehmet Yavuz ile Belediye Başkanı Ramazan Çalık'ın halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Mehmet Yavuz, günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı.

Yavuz, "Kurtuluş Savaşı günlerinde 'Bağımsızlık benim karakterimdir' diyen Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'da yaktığı bağımsızlık ve hürriyet meşalesi, Anadolu'nun her yanını sarmış ve yine Ulu Önder'in 'ya istiklal ya ölüm' emri doğrultusunda hep birlikte milli mücadelemiz başlamıştır. Kurtuluş Savaşımızın zaferle sonuçlanmasından sonra Ata'nın 29 Ekim 1923 tarihinde 'Türk milletinin karakterine ve adetlerine en uygun idare, cumhuriyet idaresidir' diyerek ilan ettiği cumhuriyet, Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir" diye konuştu.

Anadolu Lisesi ekibinin halk oyunları gösterisi sunduğu törende, öğrenciler şiir ve türküler okudu. Tören şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ve resmigeçitle sona erdi.

Korkuteli

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Korkuteli'de Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Kaymakam Erol Tanrıkulu'nun makamında tebrikleri kabulüyle başladı. Ardından Şehitlik Anıtı'nda devam eden törende Kaymakam Erol Tanrıkulu ve Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Önal, öğrenciler ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Yasin Naci Ağaroğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi Mehter Takımı gösteri sundu. Törende, Kaymakam Erol Tanrıkulu günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yaptı. Daha sonra ilköğretim ve orta dereceli okullar adına öğrenciler de günün alam ve önemini belirten şiirler okudu. Yaşar- Sadi Tekin İlkokulu öğrencilerinin halk oyunu ekibi gösteri sundu.

Okullar arası gerçekleştirilen şiir, kompozisyon ve resim dalında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Kutlamalar resmigeçitle sona erdi.

Geçirdiği trafik kazasının ardından felç olan ve gerçek kimliği belirlenemediği için kamuoyunda 'Umut bebek' olarak bilinen genç de koruyucu annesi Gülsüm Kabadayı ile törenlere katıldı. Kaymakam Tanrıkulu, tekerlekli sandalyede asker kıyafeti giydirilen gencin yanına giderek koruyucu anneyle sohbet etti.

Alanya

Antalya’nın Alanya İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlandı.

Cumhuriyetin ilanının 93'üncü yıldönümü kutlamaları Rıhtım Şelale önündeki törenle kutlandı. Törene, Kaymakam Hasan Tanrıseven, Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ve ilçe protokolunun yanı sıra siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende konuşan Kaymakam Hasan Tanrıseven, "Ne mutlu ki 93 yıl önce büyük önder Atatürk'ün önümüze koyduğu muasır medeniyetler seviyesine ulaşma hedefinde büyük mesafeler aldık.

Cumhuriyetimizin kuruluş ideali olan hedeflere bugün her zamankinden daha yakınız. Artık hedefimiz, ülkemizi çağdaş dünyanın da ilerisine taşımaktır" dedi.

Törende şiirler okunarak halkoyunları gösterileri düzenlendi. Kutlamalar resmigeçitle sona erdi.

Kaş

Antalya’nın Kaş İlçesi'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Kaş'taki 29 Ekim kutlamaları Cumhuriyet Alanı'nda yapıldı. Kutlamalara, Kaymakam Bilgihan Bayar, Belediye Başkanı Halil Kocaer, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Duman, Emniyet Müdür vekili Halil Baydemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Atılgan, siyasi parti başkanları, daire amirleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, gaziler, öğretmenler, öğrenciler ve halk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Kaymakam Bilgihan Bayar ve Belediye Başkanı Halil Kocaer, halkın ve öğrencilerin bayramını kutladı. 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin 'Demokrasi ve Millet' konulu resim sergisinin açıldığı kutlamalarda Atatürk İlk ve Ortaokulu'nun halk oyunları ekipleri, Antalya ve Teke yöresi halk oyunlarından gösteri sundu. Emekli öğretmen Nehcivan Gülseven, müzik eşliğinde Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi'ni okudu. Atatürk İlkokulu müzik öğretmeni Seyhun Özkul'un gitar ekibi ise müzik dinletisi sundu.

Kaymakam Bilgihan Bayar günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

"Türk ulusu, tarihin hiçbir döneminde esareti kabul etmemiş, varlık ve yokluk mücadelesi vererek, asla kazanılamaz denilen bir savaşı, kendine ve Ata'sına inanarak kazanmış bir ulustur. Bu kahramanlık mücadelesinin adı Kurtuluş Savaşı'dır. Bu savaş sonunda Türk ulusu, özgürlüğünü kazanmış, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Türkiye Cumhuriyeti, bize Atatürk'ün, silah arkadaşlarının ve şehitlerimizin emanetidir. 29 Ekim ülkemizin kaderini, yönetim biçimini değiştiren, ulus olma, yeniden doğma günüdür. Türkiye Cumhuriyeti'nin tüm dünyaya duyurulduğu gündür. Yeniden var olmanın ifadesidir. Tüm ulusumuza kutlu olsun."

Konuşmanın ardından tören resmigeçitle sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı'nın 93'üncü yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen dalış etkinliği kapsamında, bir grup dalgıç tekneyle suya açıldı. Burada bir grup dalgıç tüple dalış yaparken, bir grup da teknede kaldı. Teknenin kıç bölümüne bağlanan dev Türk bayrağı suya inen dalgıçlar tarafından açıldı. Az bir kısmı su yüzeyinde kalan, ayyıldız bölümü ise sualtında kalan Türk bayrağı eşsiz bir görüntü oluşturdu. Dalgıçlar sualtında, diğerleri ise teknede poz vererek 29 Ekim coşkusunu yaşadı.

Gazipaşa

Antalya’nın Gazipaşa İlçesi'nde Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümü törenle kutlandı.

Gazipaşa'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Kadir Ekinci, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kürşat Çilek, Belediye Başkanı Adil Çelik, Cumhuriyet Başsavcı vekili Erdal Düven, öğrenciler ve halk katıldı.

Tören, Kaymakam Kadir Ekinci, Belediye Başkanı Adil Çelik ve Cumhuriyet Başsavcı vekili Erdal Düven'in halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Ekinci, "Cumhuriyetin kolay kurulmadığını, bugünlerimizi şehitlerimizin kanlarına ve gazilerimizin fedakarlıklarına borçlu olduğumuzu, Atatürk'ün Türk gençliğine ve Türk milletine en büyük emaneti olan Cumhuriyeti ve Cumhuriyetin tüm kurumlarını, birlik ve beraberlik içinde korumanın azmi ve kararlılığı içinde görevimizin başında olduğumuzu bilerek, bu emanete var gücümüzle çalışıp sahip çıkmamız lazım" dedi.

Kutlamalar öğrencilerin halk oyunları gösterileri ve şiir okunmasının ardından Cumhuriyet Koşusunda dereceye girenlere kupalarının verilmesi ve resmigeçitle sona erdi.

Finike

Cumhuriyet’in kuruluşunun 93'üncü yıldönümü, Finike'de törenle kutlandı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bugünkü bölümü, Kaymakam Mesut Yakuta'nın kaymakamlık binasında tebrikleri kabulüyle başladı. Daha sonra 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda devam eden programa Kaymakam Mesut Yakuta, Garnizon Komutanı Personel Yarbay Erol Möngü, Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Başsavcı Koray Kesgin, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, vatandaş ve öğrenciler katıldı.

Kaymakam Mesut Yakuta ve Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu'nun törene katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutlamasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemine ilişkin şiirlerin okunduğu, oratoryo ve halk oyunları gösterisinin yapıldığı törende Atatürkçü Düşünce Derneği Finike Şubesi tarafından düzenlenen şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere plaket verildi.

Törende konuşan Kaymakam Mesut Yakuta, "Cumhuriyetimizin 93 yıllık tarihi, aziz milletimizin bütün zorluklar ve engellemeler karşısında ortaya koyduğu mücadele azmi, güçlü irade ve kararlılık örneğiyle dolu, aynı zamanda bütün mazlumların ve mağdurların ilham özelliği taşıyan, dirilişimizin sembolü bir tarihtir" dedi.

Program resmigeçitle sona erdi.

Manavgat

Manavgat’ta Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı.

Manavgat'ta Cumhuriyet'in 93'üncü yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene, Kaymakam Nazmi Günlü, Belediye Başkanı Şükrü Sözen, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Dalak, daire müdürleri, gaziler, öğrenciler ve halk katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından başlayan törende Kaymakam Nazmi Günlü ve Belediye Başkanı Şükrü Sözen, katılanların bayramlarını kutladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Kaymakam Günlü, Cumhuriyetin bir modernleşme projesi olduğunu belirterek, "1'inci Dünya Savaşı'nın sonunda Anadolu'yu paylaşmak isteyenlere karşı özgürlüğünden vazgeçmeyen Türk Milleti büyük bir direniş gösterdi. Kurtuluş Savaşı sırasında 23 Nisan 1920'de TBMM açılarak adım adım Cumhuriyet'e giden adımlar atıldı. Cumhuriyet, Türk Milletinin muasır medeniyetler hedefine ulaşmasındaki en büyük atılımdır" diye konuştu.

Dünyadaki hakim güçler tarafından Türkiye'nin bölgesinde güçlü bir devlet haline gelmesinin istenmediğini kaydeden Kaymakam Günlü, "Bu amaçla 15 Temmuz'da haince bir darbe girişimde bulundular. Amaçları iç savaş çıkartmaktı" dedi.

Resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verildiği törende halk oyunları ve akrobasi gösterisiyle sona erdi.

yukarı çık
0
Paylaşım