Menu
RSS

Antalya’daki Sigara Cinayetinde Sanıkların Ömür Boyu Hapsi İstendi

Antalya’daki Sigara Cinayetinde Sanıkların Ömür Boyu Hapsi İstendi

Antalya’da geçen eylül ayında 44 yaşındaki Celal Alkış'ı öldürtmekle suçlanan Hüseyin Eripek ve cinayeti işlediği iddia edilen 4 sanık hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası istendi. Olay, geçen yıl 23 Eylül günü saat 22.30 sıralarında, Kepez İlçesi Güneş Mahallesi 6026 Sokak'ta meydana geldi.

Evli 3 çocuk babası Celal Alkış, sokakta yürürken yanına yaklaşan camları siyah filmle kaplı bir araçtan 3-4 el ateş açılması sonucu yaşamını yitirdi. Cinayette kullanılan aracın, 10 Eylül 2015 tarihinde şüphelilerden Murat Keskin tarafından kiralandığı ortaya çıktı.

Olay günü ve sonrasında Murat Keskin'in; Erol Karaçam, Burak Aydoğmuş ve Abdülhakim Aslan ile irtibatlı olduğunu tespit eden polis, bu kişilerin, Celal Alkış'ın birlikte kaçak sigara ticareti yaptığı Hüseyin Eripek ile ilişkili olduğunu ortaya çıkardı.

Eripek'in ise uzun yıllar komşusu olan yakın arkadaşı Celal Alkış'ın eşiyle gönül ilişkisi olduğu öne sürüldü. Olaydan sonra Hüseyin Eripek, Erol Karaçam, Murat Keskin, Abdülhakim Aslan ve Burak Aydoğmuş tutuklandı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Hüseyin Eripek'in, eşiyle gayrimeşru ilişkisi olduğu iddia edilen Celal Alkış'ın öldürülmesi için Murat Keskin, Abdülhakim Aslan ve Erol Karaçam'la anlaştığı belirtildi.

Bir süre sonra plana Burak Aydoğmuş'un dahil olduğu öne sürülen iddianamede, olay günü kiralık araçla Murat Keskin, Erol Karaçam ve Burak Aydoğmuş'un cinayetin işlendiği sokağa gidip beklemeye başladığı kaydedildi. Şüpheli Abdülhakim Aslan'ın da bu kişilerle sürekli telefonla irtibat halinde olduğu belirtilen iddianamede, Hüseyin Eripek'in "Kaçak sigaraların olduğu depoyu polis bastı, çabuk gel" diyerek Celal Alkış'a telefon açtığı kaydedildi.

Ortağından gelen telefon üzerine depoya gitmek üzere evden çıkan Celal Alkış'ın, sokakta yürürken araçta bekleyen üç şüpheliden birinin 3-4 el ateş etmesi sonucu öldürüldüğü öne sürüldü. İddianamede, tüm şüphelilerin olayı birlikte planlayıp tasarladığı kaydedildi.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın yedinci duruşmasına tutuklu sanıklar Hüseyin Eripek, Erol Karaçam, Murat Keskin, Abdülhakim Aslan ve Burak Aydoğmuş ile Celal Alkış'ın eşi Halime Alkış katıldı.

Duruşmada, cumhuriyet savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı. Cumhuriyet savcısı, cinayeti azmettirdiği iddia edilen Hüseyin Eripek, cinayeti işledikleri öne sürülen Erol Karaçam ve Murat Keskin ile cinayete yardım ettikleri iddia edilen Abdülhakim Aslan ve Burak Aydoğmuş hakkında 'ağırlaştırılmış ömür boyu hapis' cezası istedi.

Savcısı ayrıca sanıklar Erol Karaçam ve Murat Keskin'in 6136 Sayılı Silah Kanununa muhalefet suçundan da cezalandırılmasını talep etti. Duruşma, sanıkların savunmalarını hazırlamaları için ertelendi.

yukarı çık
0
Paylaşım