Menu
RSS

Antalya Demre Çağman Barajı’nın Yapım Sözleşmesi İmzalandı

Antalya Demre Çağman Barajı’nın Yapım Sözleşmesi İmzalandı

Demre Çağman Barajı’nın sözleşmesi imzalandı. DSİ Antalya 13. Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun konuyla ilgili bir açıklama yaparak: “DSİ Antalya’ya yaptığı yatırımlarla Antalya ilimizin mümbit topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlarımıza içme ve

kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ediyor.

Antalya’da son dönemde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynamaktadır.

DSİ olarak son 15 yılda 19 baraj ve 3 gölet inşa ettik. 448 920 dekar araziyi sulamaya açtık ve Antalyalı çiftçilerimize yıllık 468 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 88 derenin ıslahını tamamladık.

Orman ve Su İşleri Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun talimatıyla başlatılan ve büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde kısa sürede sulu tarıma geçilmesi ve civardaki içme kullanma suyu ihtiyaçlarının

karşılanması hedeflenen “1071 Gölet” projesinden Antalya’mız da nasibini alıyor.

Sözleşmesini imzaladığımız Demre Çağman Barajı ile 1 540 dekar zirai arazinin modern sistemlerle sulanması sağlanacaktır.

Ön yüzü beton kaplı kaya dolgu tipindeki barajın temelden yüksekliği 47 metre olup barajda 1,02 milyon m³ su depolanacaktır.

Barajın tamamlanmasıyla birlikte 2017 yılı birim fiyatlarıyla dekar başına 1 650 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 2 541 000 TL katkı ve 184 kişiye de istihdam alanı sağlanacaktır.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım