Menu
RSS

Antalya DP İl Başkanı Kartal: Millete Silah Dayadılar

Antalya DP İl Başkanı Kartal: Millete Silah Dayadılar

Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen DP Döşemealtı İlçe Kongresi sonrası İl Başkanı Hasan Ali Kartal ve yönetim kurulu üyeleri teşkilatı ziyaret etti. Ziyarette ana gündem maddesi 28 Şubat post modern darbe oldu.İl Başkanı Hasan Ali Kartal burada yaptığı açıklamada

“Darbe” de “Muhtıra” da milletin kendi öz parasıyla, vergisiyle, evlatlarıyla millete silah dayamaktır" dedi.

“Her türlü darbe ve muhtıra, demokrasiye karşı bir ara verme girişimidir ve yapıldığı andan itibaren, aslında millet vicdanında mahkum edilmektedir” diyerek açıklamasına devam eden Demokrat Parti Antalya İl Başkanı Hasan Ali Kartal,

“Koltuğu veya korktuğu için darbelere razı gelenler, en az darbeciler kadar suçludur” ifadesine yer verdi.

Başkan Kartal açıklamasında şunları söyledi: “Olağan bir MGK toplantısı sırasında Türkiye’ye olağanüstü bir dönem yaşatacak olan 28 Şubat kararlarının alınması ile Türkiye adeta 20 yıl geriye doğru sürüklenmek, maddi ve manevi olarak çökertilmek istenmiştir.

Tıpkı ardıllarında olduğu gibi, “demokrasi” söylemi ardına sığınan ve “milli iradeye gem vurmak, bir kesimin sultasını devam ettirmek” amaçlarıyla alınan kararlar, gerçek bir “üst akıl” ürünüdür.

Askerin sokağa çıkması ile gerçekleştiği düşünülen darbelere bir istisna, şüphesiz ki 28 Şubat Darbesi’dir. Bu post modern darbe elbette ki; 12 Mart’tan da 27 Mayıs’tan da 15 Temmuz’dan da farklı bir şekilde ortaya konulmuştur.

Ankara Sincan’da tankların sokaklara inmesini bir kenara bırakırsak, bu darbede asıl silah gazete manşetleridir.

Basın ve gazetecilik ilkelerini bir kenara koyarak, “güçlünün memuru olmak” rolüne bürünen bir güruhun 28 Şubat’ta gerçekleşen darbeye verdiği destek, halen hafızalardadır.

O gün atılan manşetler, paletlerden daha etkili olmuştu ve hatta paletlerin asfalta inmesine katkı sunmuştu.

Her türlü darbe ve muhtıra, demokrasiye karşı bir ara verme girişimidir.”

DP Döşemealtı İlçe Başkanı İbrahim Balçak da kıratın yeniden şahlanmasının yakın olduğunu belirtirken “El ele gönül gönüle vererek milletimizle birlikte Demokrat Parti’yi yeniden iktidar yapacağız” dedi.

Ziyaret esnasında partiye emeği geçenlere plaket ve teşekkür belgesi verildi

yukarı çık
0
Paylaşım