Menu
RSS

Antalya Eğitim İş: 8 Mart Umut Olmaya Devam Ediyor

Antalya Eğitim İş: 8 Mart Umut Olmaya Devam Ediyor

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu İl Temsilcisi, Eğitim İş Antalya Şube Başkanı Fatin Iltar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Iltar, 8 Mart “Dünyanın ve Türkiye’nin her yerinde kadın-erkek eşitsizliklerine karşı mücadele verenlerin günüdür” dedi.

“Kadın işçilerin haksızlıklara karşı özgürleşme mücadelesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaratmıştır” diyen Iltar, açıklamasında 8 Mart’ın tarihçesini açıkladıktan sonra şunları belirtti "Dünya Emekçi Kadınlar Günü” tarihinin, acılarla ve direnişlerle dolu bir geçmişi vardır.

Yaşadığımız coğrafya da kadınlara şiddetten, sömürüden ve ölümden başka bir yaşam alanı sunulmamaktadır.  Kadınların sözü, bedeni ve emeği üzerinde dayatmalarda bulunan kesimler ile eşitsizlik, baskı, tehdit,

taciz ve tecavüzlerin artmasına neden olanlar, aydınlık Türkiye’yi karartmaktadırlar. Çünkü kadını özne konumundan çıkarıp nesneleştirmekte ve itibarsızlaştırmaktadırlar. Siyasal iktidar, toplumsal yaşamı dini referanslarla denetim altına almaktadır;

kadınları, cemaat ve tarikatların direktifleriyle yönetmeye çalışmaktadır. AKP iktidarı ile birlikte gerici, muhafazakâr ve piyasacı yapı kadına yönelik şiddeti giderek tırmandırmakta, her gün onlarca kadın cinayeti işlenmekte, yüzlerce kadın tacize ve tecavüze uğramaktadır.

 Diyanet İşleri Başkanlığı’nın anayasaya ve laikliğe aykırı fetvalarını, müftülere nikâh kıyma yetkisi veren düzenlemelerini, medeni kanunu ve laiklik ilkesini ortadan kaldıran yasaları, kadına yönelik şiddet ve kadın cinayeti davalarında

tahrik ve iyi hal indirimlerini, kadınların toplumsal yaşamda haremlik selamlık uygulamalarını kabul etmiyoruz.

Siyasal iktidar; kadınların ne giyeceğine, nasıl yaşayacağına, nasıl güleceğine,  kaç çocuk doğurması gerektiğine müdahale etmektedir.

Bugün gericiliğe karşı kadın mücadelesini yükseltmek zorundayız. Çünkü dünyada kadın mücadelesinin kazanımlarını hatırlatmak gericilikle mücadeleyi daha güçlü kılacaktır.

Kadınların, ülkemizde cumhuriyet ve aydınlanma mücadelesinden yararlanması Mustafa Kemal ATATÜRK tarafından sağlanmıştır. Kadınların; toplumsal, siyasal ve kültürel kazanımlarının temelini Cumhuriyet ve laiklik oluşturmuştur.

Toplum olarak; Mustafa Kemal Atatürk'ün “Şunu anlamak lazımdır ki dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir.” sözünü mücadelemizde rehber edineceğiz. Nasıl ki yaşamın yarısı kadınlarsa, mücadelenin ön saflarında da yine hep birlikte olacağız diyoruz.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu ve Eğitim İş olarak; 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü yaratanları unutmuyoruz. Kadınların, sesi, sözü ve iradesi Cumhuriyetten, laiklikten, özgürlükten, eşitlikten ve emekten yana olacak diyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım