Menu
RSS

Antalya Emekli-Sen: Sistemin Tekerine Çomak Sokuyoruz

Antalya Emekli-Sen: Sistemin Tekerine Çomak Sokuyoruz

DEVRİMCİ İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı Emekli-Sen Antalya Şubesi'nin yeni hizmet binası açıldı. Muratpaşa ilçesi Tahılpazarı Mahallesi 453 Sokak'ta hizmete giren Emekli-Sen Antalya Şubesi'nin açılışına CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın,

Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, DİSK Genel Merkez Yöneticisi Mustafa Yahyaoğlu, DİSK Antalya Şube Başkanı Cemal Aybar, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Cephaneci, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, emeklilerin Türkiye'de zor koşullarda yaşam mücadelesi veren ama bu zor koşullarda yaşadığının farkında olmayan bir kesim olduğunu belirtti.

Bugüne kadar emeklilerin yeterince örgütlenmediklerini, Emekli Sen’in bu örgütlenmeyi geliştirmeyi hedeflediğini anlatan Genel Başkan Veli Beysülen, şunları söyledi:

" Bu bir siyasi tercihtir. Siyasi iktidar bizi engellemeye çalışıyor. Çünkü sistemin tekerine çomak sokuyoruz. Biz bu sistemin tekerine çomak sokmaya devam edeceğiz. Bu düzende üretilen artı değer eşit paylaşılmıyor. Ortadaki pastadan bize çok az bir pay veriliyor.

Oysa o pastanın üretilmesine biz en çok emek verdik. İnsan onuruyla yaşamak istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. İnsan olmaktan kaynaklanan örgütlenme hakkı, yaşama hakkı istiyoruz.

Özellikle son günlerdeki gelişmelere bakarsak, niye yaşama hakkı diyoruz, çünkü bu ülkenin kentlerinde de bombalar patlıyor, insanlarımız ölüyor. Artık yaşama hakkı da elzem olmaya başladı. Bizler demokrasi mücadelesinden emekli olmamalıyız."

Demokrasinin hava, su, ekmek kadar lazım olduğunu belirten Bayülsen, barış ve özgürlük içinde, kardeşçe yaşanacak bir ülke için omuz omuza olmaya davet etti.

Emekli-Sen Antalya Şube Başkanı Belkıs Özgen de çocuklara temiz bir gelecek bırakmak için mücadelelerini yeni hizmet binasında sürdüreceklerini söyledi.

yukarı çık
0
Paylaşım