Menu
RSS

Antalya EXPO Kulesi’nde Kaza

  • Yazan 
Antalya EXPO Kulesi’nde Kaza

EXPO Kulesi inşaatı sırasında üst kalıptan düşen bir parça, kule altında çalışan Erhan S. isimli işçinin yaralanmasına neden oldu. Kaza bugün saat 09.15 sıralarında 101 metre yüksekliğinde yapımı süren EXPO Kulesi inşaatında yaşandı.

Üst kalıptan kopan bir parça, 29 yaşındaki Erhan S.’nin başından yaralanmasına neden oldu. Yaralı işçiye ilk müdahale, yüklenici firmanın 24 saat EXPO Sergi alanı içinde ambulansı ile birlikte hazır bulundurduğu sağlık ekibi tarafından yapıldı.

Bilinci açık olan Erhan S., ambulans ile Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne götürüldü. Beyin tomografisi çekilen ve sorun yaşamayan Erhan S., tedbir amacıyla 24 saat gözetim altında tutulacak. Erhan S. baret sayesinde daha da ağır yaralanmaktan kurtuldu.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreterliği Basın Sözcüsü Erol İşbilir, genel sekreterlik ve EXPO Kulesi inşaatını üstlenen yüklenici firma ile diğer inşaat firmalarının ‘İş Güvenliği Kurallları’na harfiyen uyguladığını söyledi.

Şantiyelerde baretsiz, korunaksız ve tedbirsiz çalışılmaması için gerekli uyarıların yapıldığını söyleyen Basın Sözcüsü İşbillir, “Bu üzücü kazada işçi arkadaşımızın daha ağır yaralanmasını baret önlemiş oldu” dedi. İşbilir, EXPO 2016 Antalya Sergi Alanı’nda yaklaşık 1500 işçinin çalıştığını belirtti. İşbilir, ayrıca 24 saat boyunca sağlık ekibi ile ambulansın hazır bekletildiğini sözlerine ekledi.

yukarı çık
0
Paylaşım