Menu
RSS

Antalya Kaş'da Göçmen Tacirlerine Darbe

  • Yazan 
Antalya Kaş'da Göçmen Tacirlerine Darbe

Antalya İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Göçmen Kaçakçılığı ve Yasadışı çıkış olaylarında artış meydana gelmesi üzerine yabancı uyruklu şahısları ülkemiz üzerinden Avrupa ülkelerine götürmeye çalışan organizatörlere yönelik bölgede yapılan çalışmalar sonucunda;

08.02.2016 günü Antalya İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince organizatör olduğu tespit edilen M.Ç. ve A.K. isimli şahıslar takibe alınmış olup Kaş İlçesi Boğazcık Mahallesi Gelibolu mevkiinde düzensiz göçmenleri yasadışı yollardan Yunanistan ülkesine götürme hazırlığı esnasında suçüstü yapılmış, M.Ç. ve A.K. isimli şüpheli şahıslar ile birlikte (16) Suriye uyruklu (9 Kadın, 7 Erkek) şahıs yakalanmıştır. Yapılan aramalar sonucunda, (1) adet minibüs, (1) adet otomobil, (40) adet can yeleği ve (7) adet bot şişirme pompası ele geçirilmiştir. M.Ç. ve A.K. isimli şüpheli şahıslar   gözaltına alınmışlardır.

Yakalanan yabancı uyruklu şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemler tamamlanarak, yabancı uyruklu şahısların tekrar mağdur olmasını önlemek maksadıyla İl Göç İdaresi Müdürlüğü koordinesinde kayıt altına alındıkları illere gönderilmesi sağlanmıştır.

Gözaltına alınan M.Ç. ve A.K. isimli organizatörler sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Kaş cezaevine teslim edilmişlerdir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

yukarı çık
0
Paylaşım