Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya Kumluca’da Festival Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Antalya Kumluca’da Festival Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Kumluca Belediyesi tarafından düzenlenecek 19'uncu Tarım ve Seracılık Festivali'nin ana temasını oluşturan temsili Yörük göçü için hazırlık toplantısı yapıldı. Kumluca Belediyesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe başkanlık etti.

Toplantıya 41 mahalle muhtarı katıldı. Başkan Yardımcısı Ramazan Çataltepe, bu yıl Yörük göçü etkinliğini biraz sadeleştirmek istediklerini belirterek, mahalle muhtarlarının görüşünü aldı.

Çataltepe, "Bu yıl yine Yörük obalarına yer vereceğiz. Yörük obaları Yörük göçünün temelini oluşturuyor. Bu yüzden Yörük obalarına da önem veriyoruz. Yörük obaları için çadır ve diğer malzemelerin temini için Kumluca Belediyesi olarak yardımcı olacağız.

Bu yıl festivalimize yeni bir etkinlik ekliyoruz. Bu yıl ilçe dışındaki hemşehrilerimizle buluşmak için 'Hasret Gecesi' düzenleyeceğiz. Mahallenizden olup da başka memleketlerimizde görev yapan tanıdık ve akrabalarınızı davet edin.

Yörük göçünü sadeleştirmekteki kastımız, Yörük göçü kortejinde atalarımızın yaptığı göçlerin aslına uymayan görüntülere izin vermeyelim. Mümkün olduğu kadar aslına uygun yapalım diye düşünüyoruz" dedi.

Toplantıya katılan muhtarlar da "Yörük göçü korteji 2 saat de sürse vatandaşımız bulunduğu yerden hiç ayrılmadan izliyor. Traktör ve benzeri araçları azaltabiliriz. Ama çok kısa süreli yapmayalım" görüşünü dile getirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım