Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Kumluca’da Üretici Komisyoncu Sorunları Ele Alındı

Antalya Kumluca’da Üretici Komisyoncu Sorunları Ele Alındı

Antalya Kumluca’da özellikle biber çeşitlerinin beklenen fiyatlarda satılmaması çiftçi, komisyoncu ve sebze tüccarlarını karşı karşıya getirmişti. Üretici ve sebze ticareti yapan sektör temsilcilerinin arasındaki problemi çözmek için toplantı düzenlendi.

Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneğinde yapılan toplantıya Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Antalya Büyükşehir Belediyesi Zabıta ve Haller Daire Başkanı Muharrem Kavurkacı,

KUM -SEK-DER (Kumluca Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği) Başkanı Ahmet Kaya, Batı Akdeniz Tüccarlar Derneği Başkanı Metin Mazhar Yel, Antalya Büyükşehir Belediyesi Kumluca Koordinatörü Yusuf Evran,

Beykonak ve Mavikent Komisyoncular dernek Başkanları ve Çiftçi Yardımlaşma Platformu üyeleri katıldı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya’nın yönettiği toplantıda Başkan Çetinkaya, sektör temsilcilerine tek tek söz verdi.

Toplantıda, Toptancı Hallerine giriş saati, Ürünlerin hangi ambalajla Hale getirilmesi, piyasanın, (haftalık mı, günlük mü, açık mı, (serbest piyasa) nasıl kurulması gibi birçok konu tartışıldı.

Üretici Komisyoncu ve Tüccarın ürünleri üzerinden haksız kazanç elde ettiğini savunurken, komisyoncu ve tüccarlar, üreticinin ürünlerini fiyatlar düşük belki yükselir düşüncesi ile beklettiğinden,

zamanında toplamadığından, naylon (plastik) çuvallara konulan ürünlerin bozulduğundan şikayetçi oldu.

Uzun tartışmalardan sonra söz alan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya; “ Kumlucalı olarak hepimiz bu sektörün içindeyiz. Zarar ediyorsak hepimiz zarar ediyor. Büyük emeklerle ürettiğimiz ürünlerin zararına satılması canımızı acıtıyor.

Ancak krizleri fırsata dönüştürmemiz gerekiyor. Geçen yıl fiyatlar güzeldi. Hepimiz para kazandık. Şu bir gerçek ki geçen yılda aynı üretici, aynı komisyoncu aynı tüccar vardı. O zaman kimse çıkıp ta memnuniyetini kimseye bağlamıyordu.

Bu yıl para etmedi diye ya komisyoncuyu ya tüccarı ya da çiftçiyi suçluyoruz. Bu iş arz talep işidir. Biz krizi fırsata dönüştürmek zorundayız. Piyasa iyi olduğu zaman hiçbir değişiklik yapamazsınız. Çünkü kimse işleyen düzenin bozulmasını istemez.

Gelin yeni bir sistem kuralım. Üreticiler, birlik veya kooperatif kursun. Ürünler hale getirilirken, plastik çuvalda değil, kasada getirsin. Domateste oturtulmaya çalışılan bir açık piyasa sistemi var. Bunu biber de de yapalım.

Sektör temsilcileri olarak sık sık bir araya gelelim. Sorunlarımızı tartışalım. Konuşmaktan zarar gelmez. Kimse kimseyi suçlamasın. Birlikte hareket edelim. Bakın başka ülkeler bu sebzeyi bizden iyi üretmiyor.

Biz ürettiğimizi paketlerken zayi ediyoruz. Sıkıntı biraz da bundan kaynaklanıyor. Kimse bizim derdimize çare olmaz. Çare yine bizde” dedi.

Toplantı sonunda Haftaya perşembe günü Bey – Kent halinde geniş katılımlı bir toplantı daha yapılması kararlaştırıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım