Menu
RSS

Antalya Kumluca’da Üreticilere Bilgilendirme Semineri

Antalya Kumluca’da Üreticilere Bilgilendirme Semineri

Antalya’nın Kumluca ilçesinde özel bir firma tarafından, zirai ilaç bayileri ve üreticilere yönelik, topraktaki mikroorganizmaların faydaları ve önemine yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı. Uygulama Oteli'nde gerçekleşen seminere,

mikrobiyal gübreleme ve tarımdaki verimlilik üzerine yoğun çalışmalar yürüten Faslı bilim adamı Prof. Dr. Farooqe Azam katıldı. Seminer boyunca mikroorganizmaların toprak sağlığına ve ürünün verimine olan etkisinden bahseden Prof. Dr. Azam, "Sürdürülebilir tarımda gelecek, mikrobiyal gübre kullanımına bağlıdır.

Toprak sağlığını koruyabilmek ve yüksek verim için çiftçilerimiz mutlaka mikrobiyal gübreye önem vermelidir" dedi.

Çiftçilerin her yıl toprak kalitesini koruyarak, toprakta bulunan mikro organizmaların devamlılığını sağlaması gerektiğini anlatan Prof. Dr. Azam, "Yüksek verim istiyorlarsa kimyasal gübreler ilaveten organik gübreyi tercih etmeliler" dedi

Firmanın Genel Müdürü Abdullah Er ise “Bizler ilk baştan beri bu seminerleri doğaya ve insana zarar vermeyen bir gübre kullanımını teşvik etmek için yapıyoruz.

Çiftçilerimiz hem yüksek verim almalı hem de toprağının sağlığını korumalı. Yoksa tek seferlik yüksek verim çiftçimizi zor durumda bırakıyor. Bu sebeple üreticilerimizin mutluluğu için çok daha fazla çalışmalıyız" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım