Menu
RSS

Antalya Protokolü, Cumhuriyet Resepsiyonunda

Antalya Protokolü, Cumhuriyet Resepsiyonunda

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'üncü yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Antalya Valisi Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu'nun ev sahipliğinde resepsiyon düzenlendi. Lara’daki otelde Vali Karaloğlu ile eşi, katılanları kapıda karşıladı.

Antalya protokolünün katıldığı resepsiyonda Vali Karaloğlu, çocukların ellerinden öptü. Resepsiyonda en çok eğlenen ise çocuklar oldu. Türk bayrağı balonlarla oynayan çocuklar ilgi odağı oldu. Vali Karaloğlu ve protokol üyeleri üzerinde 'Milli Hakimiyet, Cumhuriyet, 93. Yılı Kutlu Olsun' yazılı pastayı kesti.

Millet Milli İradeye Sahip Çıktı

Resepsiyonda konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, Cumhuriyet'in insanoğluna en uygun yönetim modeli olduğunu söyledi. Cumhuriyetin tek başına bir anlam ifade etmediğini belirten Karaloğlu, Cumhuriyetin demokrasi, laiklik, sosyal ve hukuk devletiyle anlam kazandığını söyledi.

Cumhuriyeti yükseltmek gibi bir görevleri olduğunu dile getiren Karaloğlu, ülkenin bazen saldırılara maruz kaldığını söyledi. 15 Temmuz'da Cumhuriyet'in, milli iradenin saldırılara maruz kaldığını dile getiren Karaloğlu, devlet ve milletin Cumhuriyete, milli iradeye sahip çıkmak için sokaklara çıktığını kaydetti.

Komutan Valilikte Gözaltına Alındı

Millete zincir vurmak isteyenlere milletin zincir vurduğunu belirten Münir Karaloğlu, "15 Temmuz gecesi sıkıyönetim komutanına 'Benimle, televizyona çık ve ihtilale karşı olduğunu söyle' dedim. 'Bugün benim ihtiyacım var, yarın senin ihtiyacın olacak' dedim. Beni dinlemedi ve daha dışarı çıkmadan gözaltına alındı" diye konuştu.

Resepsiyon gecenin ilerleyen saatlerine kadar sürdü.

yukarı çık
0
Paylaşım