Menu
RSS

Antalya Şehit ve Gaziler Derneğine Yeni Mekân

Antalya Şehit ve Gaziler Derneğine Yeni Mekân

Muratpaşa Belediyesinin tahsisi ile Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi yeni mekânda açıldı. 18 Mart Şehitler Günü'ne denk gelen açılış, renkli görüntülere sahne oldu. Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Antalya Şubesi'nin açılışı yapıldı.

18 Mart Şehitler Günü'ndeki açılış renkli görüntülere sahne oldu. Eski Lara Yolu Manavoğlu Parkı içinde gerçekleştirilen dernek binası açılışına, CHP Antalya Milletvekilleri Mustafa Akaydın ile MHP Antalya Milletvekili Ahmet Selim Yurdakul, Vali Vekili İbrahim Çay, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bedrullah Erçin, Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürü Sinan Demir, MHP İl Başkanı, CHP il-ilçe yöneticileri, şehit aileleri, vatandaşlar katıldı.

Açılış konuşmasını yapan dernek başkanı Ali Kuş, eski dernek binasının asansörsüz 6'ncı katta olduğunu ve bu nedenle sıkıntılar yaşadıklarını söyledi. Başkan Ali Kuş, yeni dernek binasına emeği geçenlere teşekkür etti.

Ardından konuşan Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, vatan için yaşamını riske edenlere, bu nedenle de mağduriyet yaşayanlara toplum olarak sahip çıkılması gerektiğini söyledi. Uysal, bu insanlara sahip çıkılmaması halinde, aynı fedakârlıkta bulunacak insanlar olacağını, fedakârlık zamanı olduğunun unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Güvenlik güçlerinin TBMM'nin verdiği yetki ile görev yaptığına dikkat çeken Ümit Uysal, sözlerini şöyle tamamladı: "Birileri kendi kendilerine meşruiyet ilan ederek, kendi kendisine haklı neden oluşturan açıklamalara girerek, kamu oluşturmaya çalışarak, kendi kendisini şehit ya da gazi asla ilan edemez. Türkiye Cumhuriyeti'nin tek şehit ve gazileri silahlı kuvvetler mensubu ve emniyet görevlilerimizdir. Bu uğurda yara alan sivil halktan insanlarımızdır. Böylesi anlamlı günde şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum."

Tören sonunda, dernek başkanı Ali Kuş, Başkan Uysal'a şükran plaketi verirken, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kaya da Ali Kuş'a Atatürk'ün cephedeki heykelini armağan etti.

Yine Antalya Ticaret Borsası eski Başkanı Nurettin Utku, eskiden Diyanet Başkanlığı tarafından hazırlanmış Atatürk Kitabını Başkan Uysal’a armağan etti. Tören, açılış kurdelesinin kesiminin ardından konuklara Çanakkale savaşında askerlerin yediği yağlı buğday çorbası ile üzüm hoşafı ikram edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım