Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Antalya SOL Parti Başkanı Aysel Aydın: Halktan Yana Bir Çıkış İçin 1 MAYIS’da SOL’da Yüreyelim

Antalya SOL Parti Başkanı Aysel Aydın: Halktan Yana Bir Çıkış İçin 1 MAYIS’da SOL’da Yüreyelim

SOL Parti Antalya İl Başkanı Aysel Aydın 1 Mayıs İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Dayanışma ve Mücadele Günü nedeniyle yayınladığı mesajında

“Halkın borç denetim komiteleriyle büyük müteahhitlere döviz cinsi ödemelerin sonlandırıldığı, toplum yararına kullanılmamış ‘tiksindirici borçların’ ödemelerinin askıya alındığı halkçı ve toplumcu bir seçenek var!

Bu seçeneği hep birlikte büyütmek için 1 MAYIS’ta buluşalım!

Emeğin ve özgürlüğün ülkesini kendi ellerimizle KURMAK için birlikte yürüyelim!” dedi.

Aydın 1 Mayıs mesajında taleplerini sıraladı:

Asgari Ücret Hemen Güncellenmelidir

“Asgari ücret derhal yoksulluk sınırının üzerine çekilmeli, her 3 ayda bir gerçek enflasyon oranında artırılarak ve refah payı eklenerek güncellenmelidir. Asgari ücretin yıllık tutarına kadar gelire 0 vergi uygulanmalıdır. Vergi dilimleri asgari ücretin katı olarak ayarlanmalı,

yüksek gelirler için yüzde 80’e kadar çıkmalıdır.

Emekli Maaşı Asgari Ücretin Altında Olmamalıdır

En düşük emekli maaşı asgari ücret düzeyine yükseltilmelidir. Hizmet yılı ve niteliğine göre, emekli maaşları yurttaşlarımızın insanca bir yaşam sürebileceği bir standarta kavuşturulmalıdır.

Faturalar Dondurulmalıdır

Elektrik, su, doğalgaz, internet gibi fiyatı hükümet tarafından belirlenen hizmetlerde fiyatlar dondurulmalıdır. Kiracıların zorla tahliyesi durdurulmalı, kira artışları sınırlandırılmalıdır. Başta gıda olmak üzere temel ihtiyaç maddelerinde KDV yüzde 1’in üzerine çıkarılmamalı;

temel gıda maddelerinin fiyatları sabitlenmelidir.

İşten Çıkarmalar Durdurulmalı, Haftalık Çalışma Süresi Düşürülmelidir

Yanlış ekonomi politikasının faturası işçilere çıkarılmamalı, işten çıkarmalar yasaklanmalıdır. Haftalık çalışma süresi gelir kaybı olmaksızın düşürülmelidir. İşsizlik sigortasından yararlanma koşulları ve ödeme tutarları iyileştirilmelidir. Kadın istihdamının arttırılması sağlanmalı,

iş gücü piyasalarındaki cinsiyetçi uygulamalara son verilmelidir. İşkolu, işyeri ve işletme barajları kaldırılmalı, anti demokratik toplu iş sözleşmesi yetki sistemi değiştirilmelidir.

Kredi Kartı ve İhtiyaç Kredisi Borçları Ertelenmelidir

Bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi faizleri öngörülen resmi enflasyon oranın üzerinde olmamalıdır. Ödenmesi gereken borçlar takibe düşmemeli, ertelenmeli; işsiz yurttaşlarımız borçları faizleri silinerek ertelenmelidir.

Servet Vergisi Uygulanmalıdır

Gayri menkuller, hisse senedi, bono, tahvil gibi finansal varlıklar, mevduatlar, antika mücevherler, yatırım amaçlı sanatsal eserler, Rolex saatler benzeri tüm net varlıkları içerecek şekilde kademeli, zamana yayılan bir servet vergisi uygulamasına hemen başlanmalıdır.

Döviz alım-satımları, borsa kazançları, yatarım fonu karları ve faiz gelirleri vergilendirilmelidir.

Yurttaşlık Geliri Ödemesi Başlatılmalıdır

Bu ülkenin her yurttaşına, memleketin tüm doğal ve maddi varlıklarının paydaşı sıfatıyla hiçbir şart olmaksızın her ay yurttaşlık geliri ödenmelidir.

Eğitim, Sağlık ve Bakım Gibi Toplumsal Hizmetler Ücretsiz Kamusal Olarak Sağlanmalıdır

Eğitim, sağlık, yaşlı ve çocuk bakımı gibi toplumsal hizmetler piyasa süreçlerinin dışında, eşit, parasız ve nitelikli biçimde kamusal olarak sağlanmalıdır. İnternet erişimi kamu tarafından ücretsiz sağlanmalıdır.

Üretim Maliyetleri Düşürülmeli

Örgütlenmenin önündeki engeller kaldırılmalıdır

Girdi maliyetleri kur farkından etkilenmeyecek biçimde sabitlenmelidir. Üreticilerin toprak, su, tohum gibi üretim araçlarına ücretsiz erişim hakkı temin edilmelidir. Geçimlik tarım yapanların elektrik, su ve Ziraat Bankası’na olan tüm borçları silinmelidir.

Taban fiyat uygulaması girdi maliyetleri + kâr + asgari refah payı hesaplamasıyla yapılmalıdır. Kamu kurumları şirketler lehine değil, çiftçilerin yararına olacak şekilde destekleme alımı yapmalıdır. Üreticilerin örgütlenmesi önündeki engeller kaldırılmalı;

mevsimlik tarım işçilerine sosyal güvence ve örgütlenme hakkı sağlanmalıdır.

Dış Borçlar Ertelenmeli veya İptal Edilmelidir

Tüm dış borçlar akademisyenler, uzmanlar, meslek kuruluşları ve halk temsilcilerini içeren bir kurul tarafından denetlenmeli; halkın yararına olarak kullanılmayan tiksindirici dış borçlar iptal edilmelidir. Dünyadaki emsallerinden fazlasına mal olan alt yapı projelerine ilişkin dış borçlarda indirime gidilmeli;

Kamu-Özel İşbirliği projeleri bedelleri TL’ye çevrilmeli, miktar garantileri kaldırılmalıdır.

Türkiye ekonomisi sorumsuz, yetersiz, yolsuzluklara batmış bir kadro elinde korkunç bir felakete sürüklendi. Her şey pahalı halk açlığa mahkûm ediliyor. Başkanlık sistemi denilen bu ucube tek adam rejimi işlemiyor. Halkı açlığa talim etmeye çağırıyor! Hiçbir inandırıcılığı kalmamış bu rejimi yenmeye kararlıyız.

Sokak sokak, fabrika fabrika yükselen itirazlarımızı şimdi 1 Mayıs’ta ülkenin dört bir yanında büyük bir meydan okumaya çevirmeye çağırıyoruz!

Bu çürümüş ekonomik sistemin alternatifi bu sömürü düzenini ihya etmek olamaz. Sermaye politikalarını sürdürerek, emperyalist tekellerin çıkarlarını korumayı birinci görev sayarak bu krizden halktan yana çıkış bulunamaz. Bugün halkın yaşadığı sorunların kaynağında

hepimize ait kamu işletmeleri özelleştirmelerle yok pahasına satılarak, tarım neredeyse tasfiye edilerek, dış borç hızla arttırılarak kurulan harami düzeni vardır.

Halkın önemli bir kesimi kredilerle borç batağına sürüklenmiştir. Sermayenin ve emperyalist tekellerin sömürü programı ile halkın insanca yaşama özlemi uzlaştırılamaz.

İşimizi, aşığımızı ve geleceğimizi ancak kendi örgütlü mücadelemizle, kendi ellerimizle ALACAĞIZ!

Halktan yana bir çıkış için 1 MAYIS’da SOL’da Yüreyelim

Ekonomide kamuculuğun, kamu çıkarlarının öne çıkartıldığı, özelleştirilen kamu işletmelerinin bir bir geri alacak bir çözüm. Başta eğitim ve sağlık olmak üzere kamu hizmetlerinin her yurttaşa eşit, kaliteli ve parasız ulaştırıldığı bir çözüm. Krize karşı herkese yurttaşlık desteğinin sağlandığı;

süper zenginlerden alınacak servet vergisiyle ekonomik adaletin sağlandığı bir düzen. Halkın borç denetim komiteleriyle büyük müteahhitlere döviz cinsi ödemelerin sonlandırıldığı, toplum yararına kullanılmamış ‘tiksindirici borçların’ ödemelerinin askıya alındığı halkçı ve toplumcu bir seçenek var!

Bu seçeneği hep birlikte büyütmek için 1 MAYIS’ta buluşalım!

Emeğin ve özgürlüğün ülkesini kendi ellerimizle KURMAK için birlikte yürüyelim!

yukarı çık
0
Paylaşım