Menu
RSS
Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altekin Seçildi

Kepez Belediye Başkan Vekilliğine Refik Emre Altek…

Kepez Belediye Meclisi, görevi...

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Prev Next

Antalya Toplu Taşıma Şoförleri Derneği Başkanı Güner: Birinci Yılımızı Kutluyoruz

Antalya Toplu Taşıma Şoförleri Derneği Başkanı Güner: Birinci Yılımızı Kutluyoruz

Antalya Şehir İçi ve Şehir Dışı Toplu Taşıma ve Turizm Şoförleri Derneği Başkanı Elçin Güner, 13 tane depolama alanının Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na 10 yıllığına yıllık 13 bin lira bedelle kiralandığını hatırlatarak, “Buradan 350 bin lira kazanç elde ediliyor. Bu haksız bir kazançtır. Konunun takipçisiyiz” dedi

Antalya Şehir İçi ve Şehir Dışı Toplu Taşıma ve Turizm Şoförleri Derneği, kuruluşunun birinci yılını kutladı. Dernek binasında yapılan kutlamada konuşan Başkan Elçin Güner, bir yılı geride bırakmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

UKOME Kararına Dava

Bu süreçte yaşadıkları sorunlara değinen Başkan Güner, en büyük sorunlarının ulaşım olduğunu, bunun yanı sıra geçmişten gelen sorunlarla da mücadele ettiklerini kaydetti. Toplu taşıma şoförlerine UKOME kararıyla verilen haksız cezaları

çözüme kavuşturmaya çalıştıklarını belirten Güner, “60 gün kartlarını kullanmayan, ekmekçi olarak tabir ettiğimiz arkadaşlarımızın kartları kapatılıyor, araç sahiplerine kart çıkartıldı ve bu araç sahiplerinin kartlarıyla şoförlerin çalışması isteniliyor.

Bunun yasal olarak doğru olmadığını ulaşıma da bildirdik ama bu süreçte de yapmamız gereken en doğru şeyin dava açmak olduğuna karar verdik ve dava açıyoruz” diye konuştu.

Haberin Videosu:

“Çok Komik Bir Rakam”

Depolama alanlarının pisliğinden yakınan Güner, “Bu konuyu Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mehmet Hacıarifoğlu ile görüştüm. Benden iki haftalık zaman istedi ve bu süreç içinde ilgileneceklerini belirtti.

13 tane depolama alanı Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na 10 yıllığına olmak üzere yıllık 13 bin liraya verilmiş. Bu çok komik bir rakam. Konunun takipçisiyiz. Esnaf odası buradan 350 bin lira gibi bir kazanç elde ediyor.

Biz bunun haksız bir kazanç olduğunu düşünüyoruz. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam etmekte” dedi.

“Mücadele Veriyoruz”

En büyük sorunlarından biri olan cezaların şoförlerden alınıp performans olarak esnafa verildiğini dile getiren Güner, “Bu bir haksızlık. Şoför zaten 150 liralık yevmiye ile çalışıyor. 50 lirasını depolama alanlarında yiyor. 100 lira da şoföre hak görülüyor.

15-16 saat çalıştırılıyor ve bu da haksız bir durum oluşturuyor. Biz bunlarla da mücadele ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Pandemi Fırsat Bilindi, İşten Çıkartmalar Arttı”

300’e yakın üyelerinin bulunduğunu kaydeden Güner, “Şoför arkadaşlarımız için; maddi imkansızlıklar, aidat verememe korkusu, Antalya Otobüsçüler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yasin Arslan beyin baskısı söz konusu.

‘Araçlarda çalıştırdığınız şoförler derneğe üye olurlarsa çalıştırmayınız, çalıştırdığınız taktirde sıkıntılar yaşayacaksınız’ diyorlar. Esnaf işini yaptığı, şoförün sigortasını ödediği, maaşını verdiği, kıdem tazminatlarını da ödediği sürece hiçbir şoför arkadaşımız sıkıntı yaşamayacaktır.

Ama maalesef bu süreçte şoförlere sigorta yapılmadığı için önceki dönemde de aynıydı şu anda pandemi fırsat bilindi ve çoğu şoför arkadaşımız işten çıkarıldı. Kıdem tazminatları ödememek adına böyle bir sıkıntıyla da karşı karşıyayız.

Bunlarla da mücadele etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım