Menu
RSS

Antalya Türk Sağlık Sen: Ek Ödemelerdeki Adaletsizlik Giderilsin

Antalya Türk Sağlık Sen: Ek Ödemelerdeki Adaletsizlik Giderilsin

Türk Sağlık Sendikası Antalya Şubesi Akdeniz Üniversitesi girişinde basın açıklaması yaptı. Türk Sağlık Sen Antalya Şube Başkanı Dr. Ali İhsan Yılmaz, üniversite hastanesinin çalışanlarının kangrenleşmiş sorunları olduğunu dile getirdi.

Yılmaz yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Yoğun iş yükü, Sonu gelmeyen nöbetler, eş durumundan tayin gibi verilmeyen birçok temel özlük hakkı, ücretlerde sürekli olarak bir geriye gidiş. Bu saydığımız sorunlar üniversite hastanesi çalışanlarının kangrenleşmiş sorunları olmuştur.

Hele ki ek ödemelerde yapılan adaletsiz dağılım yani tek taraflı kazanç; emeğinin karşılığını alamayan çalışanı çileden çıkartmıştır. Burada adaletin terazisi devrilmiş, kılıcı ise ne yazık ki hep hekim dışı sağlık ve idari çalışanı kesmeye başlamıştır.

Aynı birimde hekim, sağlık çalışanı ve idari personel hep birlikte mesleklerini icra edip hastane performans kazancına ekip olarak katkı sağlarken bu kazançtan sadece hekimlerin yararlandığı görülmektedir.

Akdeniz Üniversite Hastanesi adını başarılarıyla dünyaya duyurmuş köklü bir kurumdur. Böyle köklü bir kurumda çalışanlar sabit ek ödemeye mahkum edilmeye çalışılmaktadır. Köklü kurumun çalışanları değersizleştirilmek istenmektedir.

Bu durum kurum aidiyet duygusunun yok olmasına neden olmaktadır. Çalışanın motivasyonu yerle bir edilmektedir.

Yetkili sendika Türk Sağlık Sen olarak, çalışanlarımızla kurum yöneticileri arasında istek ve sorunları bildirmek ve çözüm yolları üretmek adına köprü olma vazifesini üstlendik.

Son iki yıldır defalarca sözlü ve resmi kanallarla ek ödemelerin adaletli bir şekilde hekim dışı sağlık çalışanına da verilmesini istedik.

Bu sorunları biz sürekli dile getirirken ne yazık ki yöneticiler kulak tıkamışlardır. Bu da yetmezmiş gibi üniversite hastanelerinin mali sorunlarının faturasını da çalışanlara kesmişlerdir.

Akdeniz Üniversitesi hastanesi yöneticileri tarafından verilen sözler tutulmamıştır. Sabit ödeme dışında hekim dışı sağlık ve idari çalışana performans ödemesi yapılmamış sabit ek ödemeye mahkum edilmiştir.

Çalışanların iş yükü her gün sürekli artmakta, üniversite hastanesinin başarısının ve kalitesinin artması için çalışanlar sürekli özveri göstermekte, her türlü külfete katlanmaktadır. Bunun karşılığında külfette birliktelik varken nimette birliktelik sağlanamamaktadır.

Sağlık çalışanı sürekli mağdur edilmektedir.

Anlaşılan odur ki, hastane yönetimi çalışanı gözden çıkarmıştır. Bir grubu memnun etmek adına binlerce kişiyi küstürmüştür.

Otoriter rejimlerin keyfiyetini yansıtan, ben yaparım olur anlayışının bir yansıması olan bu tür uygulamaları kabul etmemiz ve bunlara rıza göstermemiz mümkün değildir.

Her kurum ve yönetici bilmelidir ki çalışanın hakkı tam ve eksiksiz olarak ilk ödenmesi gereken ücrettir. Ek ödeme hesaplama formülünde yapılacak değişikliklerle tüm çalışanlar mutlu edilebilir.

Peygamber Efendimiz buyurmuşlar ki; “Bir yöneticinin bir saat adaletle hükmetmesi bir senelik ibadetten daha hayırlıdır. Türk Sağlık-sen olarak yalnızca adalet istiyoruz.  Bu açıklamamızla yanlıştan dönülmesini talep ediyoruz.

Hala bu haksızlıkta ısrar edilirse çalışanların talepleri doğrultusunda her türlü yasal eylemler yapılacaktır. Bu konuda kararlı olduğumuzu bir kez daha hatırlatarak çalışanın hakkını teslim edin diyoruz.

Türk Sağlık-sen olarak buradan üniversite hastanesi yönetimine çağrıda bulunuyor ve çalışanın hakkını teslim edin, emeğini sömürmekten vazgeçin diyoruz.”

yukarı çık
0
Paylaşım