Menu
RSS

Antalya Ülkü Ocaklarından Yesevilik Konferansı

Antalya Ülkü Ocaklarından Yesevilik Konferansı

26 Mart 2016 tarihinde saat 14.00'de Antalya Ülkü Ocakları İl Binasının Şehit İmdat Sarıca Konferans Salonunda Süleyman Demirel Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yılmaz SOYYER'in katılımlarıyla Hoca Ahmed Yesevi ve Yesevilik konferansı düzenlendi.

UNESCO tarafından 2016 yılının Hoca Ahmed Yesevi yılı ilân edilmesinden sonra, Pir-i Türkistan Yesevi hazretlerinin daha çok kitlelere tanıtılması ve fikirlerinin milletimize anlatılması için Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkezi tarafından projelendirilen konferanslar serisinin Antalya'daki etkinliğine değerli akademisyen Yılmaz SOYYER katıldı.

Konuşmasında, Hoca Ahmed Yesevi'nin Türk tarihi için bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Yılmaz, Pir-i Türkistan'ın Allah aşkı, Peygamber sevgisi gibi İslâmî öğretilerin yanında Türkçe'ye vermiş olduğu değere atıf yaptı.

Hoca Ahmed Yesevi'yi anlamak için Orhun Kitaberindeki ruhu hissetme gerekliliğine de değinen Soyyer, ilk mutasavvıfımızın Ahmed Yesevi olduğunu söyledi.

Yaklaşık bir saat süren konferans sonrasında Antalya Ülkü Ocakları İl Başkanı Alperen Tuğrul Küreşoğlu, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Yılmaz SOYYER'e katılımlarından ve katkılarından dolayı teşekkür etti.

yukarı çık
0
Paylaşım