Menu
RSS

Antalya Valisi Bisiklet Teslim Töreninde

Antalya Valisi Bisiklet Teslim Töreninde

Antalya Valisi Muammer Türker, “Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Düdenparkta Antalya Halk Sağlığı Müdürlüğü Tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Bisiklet Teslim Töreni’ne katıldı.

Toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla 27714 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 2010/22 sayılı Başbakanlık Genelgesi uyarınca Sağlık Bakanlığınca yürütülen "Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı" kapsamında Antalya'da İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 1000 bisiklet teslim edildi.

Antalya Milletvekili Hüseyin Samani ve protokolün katıldığı teslim töreninde konuşan Antalya Valisi Muammer Türker, toplumun sağlığı, mutluluğu ve çocukları geleceğe daha iyi hazırlamak için bisiklet dağıtım töreni gibi hayatın detaylarına ilişkin çalışmalar yapıldığını, bununda devletin toplumun sağlığını en ince ayrıntılarına kadar düşündüğünün göstergesi olduğunu ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Koruyucu sağlık hizmetlerinin tedavi edici sağlık hizmetlerinde ucuz ve insanların hayat kalitesini düşürmeden yaşamalarının garantisi olduğunu kaydeden Vali Türker, belediyelerin bisiklet yollarını artırmaları, sivil toplum kuruluşları, işadamları ve hayırseverlerin de bisiklet konusuna el atmalarının gerektiğine işaret etti.

Vali Türker, çocukların da bisikletlerini bisiklet yollarında ya da uygun olan yerlerde kurallara uygun kullanması gerektiğini belirterek, velilerden spor yapan çocuklarını kısıtlamamalarını istedi.

3 yıl geçerli söz konusu program çerçevesinde Antalya’da bugüne kadar sağlıklı beslenmeyi ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmek amacıyla 390 bin kişiye yönelik eğitim yapıldığı, 96 yürüyüş etkinliği düzenlendiği, 45 bin pedometre dağıtıldığı, 650 öğrenciye İl Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla bisiklet temin edildiği bildirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım