Menu
RSS

Antalya Yat Limanı'nda 'Çığırtkanlık' Artık Yasak!

Antalya Yat Limanı'nda 'Çığırtkanlık' Artık Yasak!

Kaleiçi Yat Limanı'nda yerli ve yabancı çok sayıda turiste hizmet eden tur teknelerinin yolcu kapmak için yaptığı 'çığırtkanlık' uygulaması şikayetler üzerine yasaklandı. Tarihi Kaleiçi Yat Limanı'nda ağırlıklı olarak yerli ve yabancı turistlere hizmet veren tur teknelerinde yeni bir dönem başladı.

Daha önceleri çok sayıda şikayete konu olan yolcu kapmak için yapılan 'çığırtkanlık' yasaklandı. Akdeniz Yelkenli Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Nusret Kınacı, vatandaşlar tarafından yapılan yoğun şikayetler sonunda 1 yıl önce havuz sistemine geçtiklerini söyledi.

'ÖNCEDEN KURT KAPANI GİBİYDİ'

45 teknede ortalama 150 kişinin çalıştığını belirten Kınacı, tekne sahiplerinin tura çıkmasa dahi havuz sisteminden hak edişini aldığını söyledi. Tekne kapasitesi büyük olanların daha çok kazandığını ifade eden Kınacı, “Geçiş sebebimiz çok açık.

Önceden burası bir pislikti, 'kurt kapanı' gibiydi. İnsanlar aileleri ile geçemiyordu. Herkes müşteri kapmak için bir yerden saldırıyordu. İnsanlar rahatsız oluyordu. Ancak şimdi bir standart oldu. 45 dakikalık turumuz kişi başı 10 TL oldu" dedi.

'KÖTÜ OLMADI MEMNUNUZ'

Limanda 4 ayrı noktada bilet kesen gişeler oluşturduklarını belirten Nusret Kınacı, her şeyin resmi hale geldiğini söyledi. Teknelerin karaya çekilerek bakımı yapıldığında dahi havuzdan para almaya devam ettiklerini belirten Kınacı, “Yaz aylarında herkese sıra geliyor ama kışın gelmiyor.

Sorun değil gelmese de herkes parasını alıyor. Tekne karaya çekilip bakımı yapılırken bile 1 ay boyunca hak edişini alıyor. Önceden de denemiştik bunu ama olmamıştı.

Vatandaşlar şikayet edince, çok şikayet alınca kentin yetkili kurumları bizi bu sisteme zorladı. Kötü olmadı, memnunuz" diye konuştu.

Teknelere bir standart getirildiğini de belirten Kınacı, “Tekneler artık tek tip olacak. Çok büyük tekneler olmayacak. Eni 5 metreden yüksek, 24 metreden uzun tekneler buraya yanaşamayacak" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım