Menu
RSS

Antalyalı Vatandaş Meydanda Nöbet Tuttu

Antalyalı Vatandaş Meydanda Nöbet Tuttu

Türk Silahlı Kuvvetleri içinde bir grubun darbe girişiminde bulunması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın halka 'sokağa çıkın' çağrısı üzerine, Antalya'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşların bekleyişi sürdürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan yaklaşık 2 bin kişilik grup, meydanda kurulan sinevizyon aracılığıyla gelişmeleri yakından takip ediyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından meydandaki kalabalığa çorba, kumanya ve su dağıtıldı.

Meydandaki Atatürk heykeline çıkan bir grup ise 'Seni Vuranı Unutma Ey Halkım' yazılı pankart açtı. Ayrıca, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in isminin yer aldığı 'Darbeye Hayır' yazılı büyük bir pankart, Türk Bayrağı ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da posteri meydanın çeşitli yerlerine asıldı.

Hainler En Ağır Şekilde Cezalandırılmalıdır

Diğer yandan sivil toplum kuruluşları da yazılı açıklama yaparak darbe girişimini kınadı. Antalya Barosu Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklama ile darbe girişimine tepki gösterildi.

Darbenin anti demokratik, hukuksuz ve kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, darbeye kalkışan rütbeliler ve emir aldıkları ülke içindeki ve dışındaki hainlerin en ağır şekilde cezalandırılması, yargılanması gerektiği belirtildi. Baro Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Emri uygulayan ve olaylardan bi haber 20 yaşındaki gencecik askerleri, ağzından salyalar akarak linç eden, öldüren caniler de 'kasten öldürmek' suçu başta olmak üzere işledikleri her bir suçtan dolayı yargılanmalıdır.

Suça karışan askerlerden hesap sorulmalı, soyulmak, dövülmek, aşağılamak gibi eylemlere son verilmelidir. Siyaseten rant sağlamaya çalışılmamalıdır. Çalışılırsa, komplo teorisi olarak adlandırdıkları 'sözde darbe' iddiaları meşruiyet kazanır.

Camilerin siyasete alet edilmesi kabul edilemez. Orduda 'küçük bir grubun kalkışması sonucu Meclis, MİT bombalanıyorsa, bütçeden en çok payı alan 'milli savunma' sistemi sorgulanmalıdır.

Darbe sabahı adli, idari ve yüksek yargı görevlilerine dair ortaya konan gözaltı, görevden alma gibi uygulamalar, aceleyle yapılan ve ilgisiz birçok insan nezdinde mağduriyet yaratacak niteliktedir. Özel yargılama usullerine riayet edilmeli, darbe teşebbüsü cadı avına dönüşmemelidir."

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş da yaptığı yazılı açıklamada, darbe girişimini kınadı.

yukarı çık
0
Paylaşım