Menu
RSS

Antalyalı Yörüklere Berlin'de Yoğun İlgi

Antalyalı Yörüklere Berlin'de Yoğun İlgi

Almanya'da bu yıl 52'nci kez düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı'na katılan Kaş'a bağlı Patara Mahallesi'nden Yörükler ilgi odağı oldu. ITB Berlin Turizm Fuarı'nda açılan stantta Kaş'ın ünlü Patara Mahallesi de tanıtıldı.

Patara Kültür ve Turizm Derneği'nin açtığı stantta Patara Mahalle Muhtarı ve Patara Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Arif Otlu ve Yörük kıyafetleriyle katılan dernek üyesi 4 turizmci temsil etti.

Yörük kıyafetleri giyen turizmciler Mustafa Kırca, Kadir Korda, Muzaffer Çalık ve Durali Koçum ilgi odağı oldu. Fuarın ziyaretçileri Patara standına gelerek Yörüklerle bolca fotoğraf çektirdi.

Standı ziyaret edenlere Patara'yı tanıtan CD, kitap, otel ve pansiyonları tanıtan broşür, kitap ayracı ve çeşitli hediyeler verildi.

Arif Otlu, "Patara dünyanın en büyük doğal, tarihi ve kültür miraslarından biri. Likya Birliği'nin başkenti. Dünyanın ilk demokratik meclisinin, dünyanın en uzun ve en güzel plajının bulunduğu bir zenginlik.

Biz bu zenginliği tanıtmak için çabalıyoruz. Dernek olarak önce kendi olanaklarımızla Londra Turizm Fuarı, ardından Münih Turizm Fuarı'na katıldık. Şimdi Berlin'deyiz. Yabancı müşterilerimizin tamamına yakını Alman ve İngiliz.

Bu nedenle Avrupa pazarında tanıtım yapıyoruz. İngilizleri ve Almanları tekrar Patara'da konuk etmenin çabası içindeyiz. Bu yıl Berlin Fuarı'na farklı bir konseptte katıldık.

Dört turizmci arkadaşımız Yörük giysileri içinde konukları karşılıyor. Büyük ilgi gördüler. Patara standına ilgiyi artırdı" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım