Menu
RSS

ATB Gençlik, Köy Çocuklarına Tarımı Anlattı

ATB Gençlik, Köy Çocuklarına Tarımı Anlattı

Antalya Ticaret Borsası Gençlik Gurubu, ilkokul öğrencilerine tarımı tanıtmak, sevdirmek, çocukların doğa bilincini ve tarıma olan ilgilerini arttırmaya yönelik etkinlikler yapmak amacıyla "Tarım ve Çocuk Projesi"ni hayata geçirdi.

ATB İş Geliştirme ve Çalışma Gruplarında yer alan üniversite öğrencilerinin oluşturduğu ATB Gençlik Grubu, ilk olarak Döşemealtı İlçesi'ndeki Kömürcüler İlkokulu'ndaki çocuklarla projeyi yürüttü.

2 ay süren proje çerçevesinde, ilkokul öğrencileriyle bir araya gelen üniversite öğrencileri, hazırladıkları oyun kartları ve deneylerle çocuklara tarımı anlatırken, bitkilerin yetişme sürecini uygulamalı olarak gösterdi.

Doğada öğren etkinliği kapsamında Zeytinpark‘ı çocuklarla gezen ATB Gençlik Grubu, Akdeniz Üniversitesi'ne çocukları götürerek üniversiteyi ve Ziraat Fakültesi'ni anlattı.

ATB Gençlik Grubu üyeleri, çocuklarla Antalya Kültür Sanat'ta Andy Warhol sergisini gezerek, çocukların sanatla buluşmasını sağladı.

Yeni Nesil, Toprağa, Suya, Havaya Sahip Çıksın

Antalya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürü Cevat Yanar ile birlikte çocukların okulda ağaç dikme etkinliğine katıldı.

İlk olarak çocukların projeyle ilgili görüş ve düşüncelerini dinleyen Çandır, gelen olumlu geri dönüşüm üzerine projeyi yaygınlaştıracaklarını bildirdi. Çandır, "Hayat sadece işimizi yapmak değil, biriktirdiklerimizi başkalarıyla paylaşmaktır" dedi.

Döşemealtı Belediyesi, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü, Kömürcüler İlkokulu Müdürü'ne destekleri nedeniyle teşekkür eden Çandır, "Projenin çocuklarımız üzerinde bıraktığı etki olumlu.

Çocuklarımızın tarımla ilgilenmesi, toprağı ve çevreye duyarlı olmayı öğrenmesine yardımcı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Gelişme, büyüme, zenginleşmenin betonlaşarak, tarım topraklarını yok ederek sağlanacağı algısının yanlışlığına işaret eden Çandır, "Umarız yeni nesil, tarım topraklarını korudukça gelecek nesillere daha iyi aktaracağımızı anlamıştır, çocuklarımız tarım toprağına, suya, havaya verdiğimiz önemin en büyük insanlık görevi olduğunu anlamışlardır" diye konuştu.

Üniversite gençliğinin, ilkokul öğrencilerine birer rol model olmasını da önemsediklerini söyleyen Çandır, “Tarım ve Çocuk” projesinin çocukların hayata bakış açısını değiştirdiğine inandığını kaydetti.

Kömürcüler İlkokulu Müdürü Mehmet Bağcı, projeyi köy okulunda uyguladıkları için Çandır'a teşekkür ederken, Döşemealtı Belediyesi Kültür ve Sanat İşleri Müdürü Cevat Yanar projenin hayata geçirilmesini sağlayanlara teşekkür etti.

Daha sonra çocuklarla birlikte okul arazine portakal, nar ve limon fidanları diken Ali Çandır'a çocuklar sarılarak teşekkür etti. Çandır, çocuklara kitap hediye ederken, çocuklar Çandır'a plaket takdim etti.

yukarı çık
0
Paylaşım