Menu
RSS

ATSO'dan 'Gültekin Çeki' Kitabı

ATSO'dan 'Gültekin Çeki' Kitabı

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), geçen yıl 4 Mayıs'ta yaşamını yitiren ünlü bestekar Gültekin Çeki'nin anısına Yavuz Ali Sakarya tarafından hazırlanan 'Gönül İnsanı Gültekin Çeki' adlı kitabı yayınladı.

Türk Müziği'nin klasikleri arasında yer alan 'Eski Dostlar' şarkısının bestekarı Gültekin Çeki, ölüm yıl dönümünde adına yayınlanan kitapla anıldı. ATSO Başkanı Davut Çetin, Gültekin Çeki'nin Antalya'da iz bırakan en önemli isimlerden biri olduğunu belirterek, "Kıymetli büyüğümüz Gültekin Çeki, kentini ve ülkesini gönülden seven bir sanat adamıydı.

ATSO olarak düzenlediğimiz Türk Müziği Günleri'nde bize her zaman yol gösterdi ve hiç bir etkinliğimizde yalnız bırakmadı. Bu kitabı onun değerli anısına kent kültürümüze kazandırıyoruz. Kitabı hazırlayan yazar Yavuz Ali Sakarya'ya çok teşekkür ediyorum. Bu vesileyle Gültekin Çeki ağabeyimizi bir kez daha rahmetle ve saygıyla anıyorum" dedi.

Yazar Yavuz Ali Sakarya da, Gültekin Çeki'nin son derece sevilen bir sanat insanı olduğunu kaydetti. Sakarya, "Bir yıl aradan sonra kendisini yeniden anmak, anılarını yaşamak, sevenlerinin görüş ve düşüncelerini bir araya toplamak, kendisi ile ilgili yazılan yazıları ve yapılan söyleşileri kayıt altına almak adına böyle bir kitap hazırlandı. Bu kitabın basılmasına destek veren başta ATSO Başkanı Davut Çetin olmak üzere tüm ATSO üyelerine ve çalışanlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

ATSO'nun kültür yayını olarak basılan 256 sayfalık kitapta Gültekin Çeki ile yapılan söyleşiler, basında çıkan yazılar, ailesinin ve dostlarının düşünceleri, özel fotoğraflarına yer verilirken, spora ve müziğe olan tutkusu da anlatılıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım