Menu
RSS

AÜ'de İhale Yolsuzluğu Davası

AÜ'de İhale Yolsuzluğu Davası

Akdeniz Üniversitesi'nde 2013 ile 2014 yılları arasında başta kantin, kafeterya, çay ocağı gibi gelir getiren yerlerin kiralanması olmak üzere birtakım alım satım ve kiralama işlemleriyle ilgili ihalelerde yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 42 sanıklı davanın görülmesine önümüzdeki pazartesi başlanıyor.

Antalya 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek olan 18 tutuklu sanıklı davayla ilgili iddianamede, şüphelilerin 'suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'örgüt faaliyeti çerçevesinde, rüşvet, zimmet, ihaleye fesat karıştırmak', 'edimin ifasına fesat karıştırmak' ve 'nitelikli dolandırıcılık' suçlarından cezalandırılması isteniyor.

Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi (KOM) ekipleri, 2013 ve 2014 yıllarında üniversite bünyesinde Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından doğrudan temin yöntemiyle yapılan alımlara fesat karıştırıldığı,

üniversiteye ait işletmelerin rüşvet karşılığı düşük bedelli menfaat sağlayan şahıslara kiralandığı, üniversiteye mal ve hizmet alımlarında piyasa fiyatının çok üzerinde suni fıyatlamalar yapıldığı iddiaları üzerine eş zamanlı operasyonlar düzenledi. Gözaltına alınan 72 şüpheliden 22'si tutuklandı. Tutuklulardan 4'ü geçen 9 Eylül'de tahliye edildi.

yukarı çık
0
Paylaşım