Menu
RSS

Başkan Ümit Uysal, Çalışmalarını Anlattı

Başkan Ümit Uysal, Çalışmalarını Anlattı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Salı Sanayici ve İşadamları Grubu'nun (Salı Grubu) haftalık toplantısında iş insanlarına belediye çalışmalarını ve projelerini anlattı. Salı Grubu'nun haftalık toplantısı Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü'nde (ATİK) Muharrem Koç'un başkanlığında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Muratpaşa Belediye Başkanı Avukat Ümit Uysal konuk oldu.

Toplantıda iş insanlarına belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Uysal, temel belediyecilik anlayışına sosyal belediyeciliği dahil ettiklerini söyledi.

56 mahallenin 8'inde asfalt çalışmalarını tamamladıklarını ve mevcut asfaltların yüzde 30'unu dönüştürdüklerini ifade eden Uysal, "Türkiye'de nüfusa göre asfalt dökme rekoru bizde. 350 dönüm yeşil alan ürettik.

Son iki yılda yeşil alan üretme alanı rekoru da metropol ilçelerde bizde. Konteyner atölyemiz vardı. Fabrika kurduk ve patentini aldık. 2000 konteynırı yer altına aldık. İhtiyaç fazlası olanları da satıyoruz. 34 dönüm de sera kurduk. Bütün yeşillikleri de kendimiz üretiyoruz. Hiç özelleştirmeye ihtiyaç duymuyoruz" dedi.

SPOR MERKEZİ VE OPERA BİNASI

İlçeye yeni spor tesisleri kurduklarını kaydeden Ümit Uysal, bunların sayısını 10'a çıkarmayı hedeflediklerini kaydetti. Zeytinköy'ün sosyal dönüşümü kapsamında buraya kültür merkezi inşa ettiklerine işaret eden Ümit Uysal, Yeşilbahçe Mahallesi'ne de opera binası açacaklarını kaydetti.

FALEZLERİ HALKA AÇTIK

Yıllarca kaçak plajlar konusunda mücadele verdiklerini ifade eden Başkan Ümit Uysal, falezlerdeki plajları halka açtıklarını ifade etti. Temel belediyecilik kapsamında kent estetiği çalışmaları yaptıklarını da dile getiren Uysal, "Geçtiğimiz hafta da konsept park açtık.

Burada fastfood yiyeceği, boyalı içecek, margarinli gıdalar, kapalı mekan elektronik oyun alanları olmayacak. Tamamen açık hava oyun alanları ile postmodern bir çalışma yaptık" diye konuştu.

Türkiye'nin en geniş tabanlı sosyal belediyecilik hizmetini verdiklerini vurgulayan Uysal, "Bizimle entegre yaşlı sayımız 6 bin. Engelli sayımız 7 bin 500 civarında. Meslek edinme kurslarında toplam 4 bin 500 kişi var. 4 kişiye yönelik eğitim yatırımlarımız var.

Etüt merkezleri ve sosyal kreşlerimiz, çamaşırhane ve üniversite yurtlarımız bulunuyor" dedi.

Salı Grubu'nun haftalık toplantısına Antalya Tanıtım Vakfı (ATAV) Başkanı Nizamettin Şen, Muratpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Akça, Akdeniz Üniversitesi'nden Prof.Dr. Yıldıray Özbek, Muratpaşa Vergi Dairesi Müdürü İbrahim İkiler, eski milletvekilleri Hüsnü Çöllü, Feridun Baloğul, Antalya Havalimanı Başmüdürü Osman Serdar ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantının sonunda Salı Grubu Başkanı Muharrem Koç, katılımında dolayı Başkan Uysal'a plaket takdim etti.

yukarı çık
0
Paylaşım