Menu
RSS

BBP Antalya: ‘Gazeteci Kadir Tekin’e Yapılan Gözaltıyı Kınıyoruz’

BBP Antalya: ‘Gazeteci Kadir Tekin’e Yapılan Gözaltıyı Kınıyoruz’

Antalya Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Ramazan Doğan, Gazeteci Kadir Tekin’in Menderes Türel hakkında yapmış olduğu haberden dolayı önceki gün apar topar evinden gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

Başkan Ramazan Doğan, AKP iktidarı döneminde değişik siyasi görüşlerden farklı dünyalardan insanların, şiddete maruz kaldığını ifade ederek, bunun bir benzerinin de Antalyalı gazeteci Kadir Tekin olduğunu söyledi.

Menderes Türel’in gazeteci olduğu halde hiçbir eleştiriye tahammülü olmadığını belirten başkan Ramazan Doğan, yapılan bir haber dolayısı ile küçük çocuklarının yanında polis zoruyla gazeteciye gözaltı yapılmasının sindirme ve korkutma operasyonu olduğunu söyledi.

Türel’in Eleştiriye Tahammülü Yok

AKP İktidarı döneminde tutuklanan vatandaşlarımızın tümünün ortak özelliği bu iktidarın zulmünü kabul etmemek ve onların ortak özelliklerinin muhalif olmaları olduğunu anlatan Büyük Birlik Partisi Antalya İl Başkanı Ramazan Doğan, “Bugün iktidar uzun yıllar, yarattığı baskıyı, zulmü, adaletsizliği, hukuksuzluğu yine sürdürmek istemektedir.

Gazetecileri tutuklatanlara asla güvenilmez ve inanılmaz. Bugün muktedirin gücünden ötürü kendisine bağlılık içinde hizmet edenler, bilsinler ki en ufak bir karşı duruşlarında, sıra kendilerine de gelecektir.

Sayın Türel gazetecilikten gelen bir belediye başkanı olduğu halde güç zehirlenmesi yaşıyor. Eleştiriye tahammülü yok. Gazetecileri baskı ve sindirme altına alarak gerçekleri saklayamazsınız.” dedi.

Gözaltı Mı Sindirme Operasyonu Mu?

Gazetecilerin yapmış olduğu haberden dolayı gece operasyonu yapılarak gözaltına alınmasının tasvip edilebilecek hiçbir yanının bulunmadığını belirten Ramazan Doğan, “Gazeteciler İktidarı alkışlamak zorunda değildir.

Muhalif olan gazete ve gazetecilere ilan, reklam ve abone yapmayız tehdidi yakışıksız ve aşağılayıcı bir durumdur. Sayın Türel  “Antalya’ya İyi Gelecek” diye reklam yapmaktan başka bir icraatı yok.

Bu reklamda keşke kendisine ait olsaydı.  Baskılarla, yaptırımlarla bir yere varamazsınız. Gelen eleştirileri dinleyip değerlendirmek erdemli siyasetçinin işidir.

İktidar kendi polisini, kendi yargıcını yaratmaktadır. Ve bu yaratığı polis ve yargı gücüyle de istediğini, istediği zaman tutuklayacak bir ülke haline getirmiştir.” diye konuştu.

Herkes İçin Basın Özgürlüğü

Menderes Türel’in basın özgürlüğünü hiçe sayan yaptırımını şiddetle kınadığını söyleyen Antalya Büyük Birlik Partisi İl başkanı Ramazan Doğan,  “Hangi siyasi düşünce içinde olursa olsun, Sayın Türel’in yapmış olduğu girişim basın özgürlüğünü yok etmeye yönelik bir girişimdir.

Yapılan haber karşısında savcılığın izleyeceği kanuni işlem bellidir. Şunu çok merak ediyorum acaba ülkemiz artık adalet savcı tanıdığı olana göre mi işliyor? Sayın savcı neden apar topar gözaltına alınma talimatı veriyor? Yargımız bağımsızlıktan mı çıktı.

Yargı bağımsız değilse kime güveneceğiz?  Talimatla gözaltı dönemini AKP Hükümeti zamanında gördük. Bugün güç elinde olabilir fakat bu adalet yarın sana da ihtiyaç olabilir.

Gücünü koltuğundan alma. Bu güç bir gün seni zehirler. Herkes için basın özgürlüğü şart. Artı bu haber doğru değilse neden rahatsız oldunuz? Haber doğruysa makam aracını neden bu şekilde kullandınız? İnsan haklarına saygılı bir hukuk devletinde, ilkel intikam dürtüsünün değil, erdemli adalet ve özgürlük duygularının ağır basması gerektiğini hatırlatırız Sayın Türel. ” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım