Menu
RSS

Bir Grup Esnaf Belediyeye Yürüdü

Bir Grup Esnaf Belediyeye Yürüdü

Antalya’ndın Serik İlçesi'nde cuma pazarının eski yerine taşınmasıyla ilgili yaşanan sıkıntı üzerine bir grup esnaf belediye binasına yürüdü. Esnaf ve Başkan Ramazan Çalık'ın görüşmesi sonucu pazar yerinin Ramazan Bayramı sonrası eski yerine taşınması kararlaştırıldı.

Serik Belediyesi tarafından tekrar eski yerinde kurulacağı belirtilen cuma pazarıyla ilgili Serik Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam ve belediye birimleri toplantı yaptı.

Toplantı sonrası pazar yerinde de inceleme yapıldı ancak mevcut yerin pazarcıların tamamını alamayacağı, çoğu esnafın tezgah açamayacağı kanaatine varıldı.

Bunun üzerine bir grup pazarcı esnafı Kaymakam Rıfat Altan ile görüştü. Kaymakam Altan'ın konuyu belediye ile görüşmelerini istemesi üzerine esnaf grup halinde belediye binasına yürüdü.

Pazarcılardan oluşan heyet Belediye Başkanı Ramazan Çalık ile makamında görüşme yaptı. Görüşme sonrasında Başkan Çalık, belediye önünde bekleyen esnafa açıklama yaptı.

Başkan Çalık, "Göreve geldiğimiz zaman pazar yeri ücretlerinde yüzde 50 indirim yaptık. Hiddete, şiddete gerek yok. Biz ne yapıyorsak sizin menfaatinize yapıyoruz.

Sadece siz değil çarşıdaki esnafı da düşünüyoruz. Serik'i düşünüyoruz. Bunu bütünleştireceğiz. Bizim olduğumuz yerde haksızlık, hukuksuzluk olmayacak. Pazar yerlerinin yeniden belirlenmesi için kura çekilecekse kura çekilecek.

Hiçbir pazarcının hakkı yenmeyecektir. Ama biz bu pazarı buraya getireceğiz. Burada sizleri de üzmeyeceğiz belki bir iki hafta sıkıntı olabilir. Pazar yerinin ucundaki Kız Deresi'nin üzerini de Büyükşehir Belediyesi ile anlaştık 6 ay içerisinde kapatılıyor üzeri. Pazar yerinin devamı olacak" diye konuştu.

Başkan Çalık cuma pazarının tekrar eski yerine gelmesi için anket yaptırdığını kaydederek, "Ben hocayım, verilere bakarım, sonuçlara bakarım. Belediye başkanı olduğumda ilk memnun ettiğim kişiler siz pazarcılar oldunuz. Bu karara katlanacaksınız" dedi.

Bunun üzerine pazar esnafı anket çalışmalarının kendileriyle yapılmadığını söyledi. Daha sonra Pazarcılar Odası Başkanı Erdal Çam ile Belediye Başkanı Ramazan Çalık ve bir grup esnaf tekrar toplantı yaptı.

Bunun sonucunda cuma pazarının Ramazan Bayramı sonrasında tekrar eski yerine taşınması kararlaştırıldı. Pazarcılar daha sonra belediyeden ayrıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım