Menu
RSS

Ahmet Boztaş’tan Öğrencilerle Kariyer Sohbeti

Ahmet Boztaş’tan Öğrencilerle Kariyer Sohbeti

YURTKUR Manavgat Öğrenci Yurdu "Kariyer Sohbetlerine katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, kariyer planlamasının öğrencilerin yaşamlarına etkisini anlattı. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Manavgat Öğrenci Yurdu "Kariyer Sohbetleri" kapsamında toplantı düzenlendi.

YURTKUR Toplantı Salonu’nda gerçekleşen toplantıya konuşmacı olarak katılan MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, öğrencilere iş dünyası ile ilgili bilgiler vererek eğitimlerinin ardından seçmek istedikleri meslekler konusunda tavsiyelerde bulundu.

Öğrencilere mutlaka sevdikleri meslekleri yapmaları önerisinde bulunan Boztaş, “sevdiğiniz mesleği yaparsanız hem mutlu hem de başarılı olursunuz” dedi.

Öğrencilere kariyer planlamasının yaşamlarına olan etkisini anlatan başkan Boztaş, öğrencilere Manavgat Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra mutlaka lisans, hatta yüksek lisansla eğitimlerini tamamlamalarını tavsiye etti.

Öğrencilere eğitimin ardından nasıl kariyer planı yapmaları ve nerelere müracaat etmeleri gerektiği konularında fikirler veren Boztaş, İngilizce başta olmak üzere mutlaka iki yabancı dil bilmeleri gerektiğini ifade etti. Toplantı sonunda Başkan Boztaş, öğrencilerin sorularını da yanıtladı.

yukarı çık
0
Paylaşım