Menu
RSS

Başkan Çetinkaya'dan Ortaokula Kariyer Günü Ziyareti

Başkan Çetinkaya'dan Ortaokula Kariyer Günü Ziyareti

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, Atatürk Ortaokulu öğrencileriyle kariyer günü etkinliğinde söyleşi gerçekleştirdi.Kumluca Atatürk Ortaokulu sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer günü etkinliğine katılan Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya,

öğrencilere kendi hayatında yaşadığı olayları ve öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Söyleşisinde günümüzün teknoloji çağı olarak nitelendirdiğini ve dünyanın sürekli değişim ve dönüşüm yaşadığını ifade eden Çetinkaya, kendisinin eğitim hayatının zor şartlar altında geçtiğini ve buna rağmen hayattaki ilk tecrübelerini okul yıllarında kazandığını söyledi.

İnsanın hayatında bir işi severek yapması halinde mutlaka başarıya ulaşacağını kaydeden Çetinkaya, “Ben hayatım boyun tüm işleri severek yaptım. Bu hem okul hayatımda, hem meslek hayatımda, hem de belediye başkanlığı döneminde her işi severek insanlara faydalı olabilmek için yaptım.

Bunun sonucu da her insanlardan takdir gördüm, yaptığım işin keyfine vardım. Sizin daha önünüzde uzun yıllar var, sizlerde hayatınızda insanlara faydalı olacağınızı düşündüğünüz işleri tercih edin ve bu işleri de severek yapın.

Bizim Cumhuriyet Meydanında biz yazımız var. Bu yazı Peygamber efendimizin bir sözü, Hadisi Şeriftir. Bu yazı (İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır) hayatınız boyunca bu sözü kendinize örnek alın” dedi.

İyi meslek sahibi olmanın yanında, iyi insan olmanın daha önemli olduğunu vurgulayan Çetinkaya, iyi insan olunduğu zaman insanların yaptıkları işlerde de mutlaka başarılı olacaklarını, bunun yaşanmış birçok örneği olduğunu bildirdi.

Söyleşinin sonunda öğrencilerin çeşitli sorularını da cevaplandıran Çetinkaya, okul içerisinde bir süre öğrencilerle de sohbet etti.

yukarı çık
0
Paylaşım