Menu
RSS

CHP’li Öner: Kumluca’da Su Boşa Akıyor

CHP’li Öner: Kumluca’da Su Boşa Akıyor

Antalya’nın Kumluca İlçesinde CHP İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, sulama kanalından Hidro Elektrik Santraline su verilmesine tepki gösterdi. CHP Kumluca İlçe Başkanı Kemal Bilal Öner, Kumluca Barajından Sarıcasu, Cumhuriyet ve Toptaş Mahallelerine geçen sulama su kanalından Hacıveliler Mahallesindeki Hidro Elektrik Santraline su verilmesine tepki gösterdi.

Kış boyunca yağmurların yeterli olmamasını ve bu yüzden kuraklık yaşandığını belirten Başkan Kemal Bilal Öner, İlçemizin sulama suyu ihtiyacını gören barajda yeterli su yok.

Barajdaki su seviyesi daha Haziran Ayının ilk haftalarında en düşük seviyededir. Bu yüzden Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında su sıkıntısını en hafif seviyede yaşamamız için sulama kanalından santrale su verilmemelidir.

Bu gün üreteceğimiz elektrik gelecek aylarda tarımda kullanacağımız sudan daha önemli değildir. Kumluca Barajı önündeki Tocak 1 Santraline verilen suya karşı değiliz.

Bu santralde kullanılan su daha sonra sulama kanallarına verilebiliyor. Ama Hacıveliler Santralinde kullanılan su Baysı Deresi yatağına bırakılıyor. Bu suda denize akıyor. Yani tarım alanlarına verilemiyor” dedi.

Bu durumun gelecek için ilçeye sorunlar yaratacağına değinen Öner, bu konuda yetkili birimleri önlem alması ve olası bir su sorununun önüne geçilmesi gerektiğini belirtti.

yukarı çık
0
Paylaşım