Menu
RSS

CHP'li Sarıbal: Demre Kısmi Afet Bölgesi İlan Edilmeli

  • Yazan 
CHP'li Sarıbal: Demre Kısmi Afet Bölgesi İlan Edilmeli

CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, hortumdan zarar gören Demre'nin kısmi afet bölgesi ilan edilip, zararın tamamının karşılanması gerektiğini söyledi. CHP PM Üyesi Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve Ziraat Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Vahap Tuncer, Demre'de hortum felaketinde zarar gören üreticileri ziyaret etti.

Seralarda inceleme yapan heyete CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner de eşlik etti. Önce Büyükkum ve Alakent mahallelerinde kullanılamaz hale gelen ve onarılarak ürünün kurtarılmaya çalışıldığı farklı seralarda inceleme yapan heyet, üreticileri dinledi.

Heyet daha sonra Demre Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca'yı ziyaret etti. Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, hortumun zararının 11 milyon lira olduğunu belirterek, Rusya kriziyle perişan olan çiftçinin, hortumla birlikte yok olduğunu söyledi.

Rusya krizinden en çok Demre'nin etkilendiğini kaydeden Başkan Sarıca, "Demre'nin ürettiği domates çeşitlerinin büyük çoğunluğu Rusya'ya ihraç ediliyordu. Domates fiyatları her gün aşağı doğru gidiyor. Demre'ye gelen turistlerin yüzde 75- 80'i Rus'tu. Her alanda mağdur durumdayız. Bu sorun çözme kavuşmazsa Demre ekonomisi her alanda çöker" dedi.

CHP PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal da Demre'nin kısmi afet bölgesi ilan edilip, zararın tamamının karşılanması gerektiğini vurguladı. Konunun Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde takipçisi olduklarını aktaran Orhan Sarıbal, "Hükümet yeni pazarlar bulmalı. Yeni pazarlar bulunmazsa domates üreticinin elinde kalacak. Asıl hortum o zaman oluşacak.

Şu anda gördüğümüz kadarıyla özellikle domates yoğun biçimde yeni pazara gelmeye başlıyor. Ziraat odaları çitçinin çatı örgütü. Bu konuyu onlar da takip etmeli. Gerekirse sorunların çözümü için eylem koyabilmeli. Hükümeti zorlayacak adımlar atmalı. Yeni pazarlar bulunacak, üreticinin Rusya krizinden doğan zararı karşılanacak deniyor. Ama şu ana kadar atılmış bir adım, bulunmuş bir pazar yok" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım