Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

Demre Hali'nde Sezon Açıldı

Demre Hali'nde Sezon Açıldı

Antalya’nın Demre İlçesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi Toptancı Hali'nde yeni sezon törenle açıldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Toptancı Hali'nin yeni sezon açılışına Kaymakam Murat Uz, CHP Antalya Milletvekili Devrim Kök, Garnizon Komutanı Üsteğmen Görkem Güncan,

Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Emniyet Müdürü İsmail Cem Şahiner, Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Haller Daire Başkanı Uğur Can Ecemiş, Demre Hal Müdürü Ümit Pulak, Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, Ak Parti İlçe Başkanı Bayram Arıcı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, Ziraat Odası Başkanı Musa Sarıca, belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, komisyoncular, bankacılar ve üreticiler katıldı.

'Birçok Büyük Tüccar Ve İhracatçıyı Kaybettik'

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşan Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fahri Duran, "Son 3 yıldır ilçemizde yaşanan doğal afetler nedeniyle toptancı halde açılış töreni yapmadık. Son 3 yılda Demre Toptancı Hali'ndeki esnaf üzerinde kara bulutlar dolaşıyor. Sektördeki iflaslar nedeniyle birçok büyük tüccarı ve ihracatçıyı kaybettik.

Alacaklarımızı tahsil edemedik. Rusya ile yaşanan uçak krizi, tüm olumsuzların tuzu biberi oldu. Rusya Tarım Bakanı 3 yıl daha Türk domatesinin Rusya pazarına sokulmamasını istedi.

Bu bizim için felaket olur. Siyasi partilerden, yetkililerden tek isteğimiz tıkanan dış pazar sorununu, özellikle Rus pazarı sorununun aşılması. Çiftçimize, komisyoncumuza önerimiz. Umutsuz olmayalım ama adımlarımızı dikkatli atalım" dedi.

1.8 Milyon Ton Sebze Ve Meyve Girişi Oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Toptancı Haller Daire Başkanı Uğur Can Ecemiş, geçen sezon Antalya'daki toptancı hallere 1 milyon 870 bin ton sebze ve meyve girdiğini aktarırken, bunun parasal karşılığının 2 milyar 170 milyon lira olduğunu kaydetti. Yaklaşık 800 bin kişinin tarımsal üretimle uğraştığını anlatan Ecemiş, üretimi daha ileri götürmek, pazarlama olanaklarını artırmak için Antalya bölgesindeki halleri birleştirerek, modern haller kurduklarını anlattı.

'Bazı Şeyleri Aşamadık'

Milletvekili Devrim Kök, Antalya'da turizm ve tarımın birbirini tamamlayan sektörler olduğunu belirtirken, iki sektörün de son 2 yıldır sıkıntılı olduğunu söyledi.

Bu iki sektörün sorunlarını aşmak için partiler üstü düşünmek ve çalışmak gerektiğini vurgulayan Kök, "Ben mecliste Antalya milletvekillerine şunu önerdim; Antalya'daki bu iki sektördeki sıkıntıları aşmak için birlikte çalışalım.

Örneğin, tarım bakanı ve başbakanla sorunları aşmak için birlikte görüşelim. Ancak bazı şeyleri aşamadık. Ama bu iki sektörün sorunları aşılmalı. Çünkü gelecek yıl, bu yıldan daha iyi görünmüyor" diye konuştu.

'Tarsim'den Sigorta Yaptırın'

Kaymakam Murat Uz da şöyle dedi:

"Geçen yıl doğal afet yaşadık. Yaraları sarmaya çalıştık. Yeterli olduğumuzu söyleyemem. Ancak sezon başlıyor. Önümüz kış. Demreli sera üreticilerine buradan bir çağrı yapmak istiyorum; lütfen seranızı TARSİM'den sigorta yaptırın.

Sigorta ücretinin yarısını devlet ödüyor. Bir de ortakçı olarak bilinen sera üreticilerinin yaşam ve barınma koşullarını mutlaka iyileştirmeliyiz. Onların çocuklarının eğitimine katkı sağlamalıyız. Komisyoncu arkadaşlar, ayrıca üreticinin malının daha iyi değerlendirilmesi için daha çok çaba harcamalı."

Konuşmaların ardından dua edilip, kurban kesilerek yeni sezonun açılışı yapıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım