Menu
RSS

Demre Köşkerler Köyü Sakar Deresinin %60’ı Tamamlandı

Demre Köşkerler Köyü Sakar Deresinin %60’ı Tamamlandı

Demre ilçesinde ki taşkın riskini minimum seviye ye indirecek olan Demre Köşkerler Köyü Sakar deresinin ıslah çalışmaları devam etmektedir. DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdür Yardımcıları Özhan Erdanışman, Köksal Buğra Çelik ve beraberinde ki heyet ile birlikte Sakar Deresinde devam eden ıslah çalışmalarını inceledi.

Bölge Müdürü Turkay Özgür’e Demre İlçesinde Ak Parti Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Antalya Büyükşehir Belediyesi Demre Koordinatörü Veli Sertbaş ve Demre Belediye Başkan Yardımcısı Faruk Akbudak ve Demre Köşkerler Köyü Mahalle Muhtarı İdris Güzeloğlu’da eşlik etti.

İncelemelerinin ardından işin seviyesi hakkında bilgi alan Bölge Müdürü Özgür yaptığı açıklamada;’’ Bugün teknik ekibimiz ve heyetimiz ile birlikte Demre İlçemizin taşkın riskini azaltmak için çok büyük önem arz eden Köşkerler Köyü Sakar Deresinde devam eden çalışmaları inceledik.

Köşkerler Köyü Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatımızda ki çalışmalarda kapsamında 120 metre uzunluğunda 6x6 (m) iç genişliğe sahip tünel kaplama betonu dışında tamamlandığını ve Tünel girişinden itibaren 1050 m boyunca ilk platformun kotuna kadar olan kazı işleminin tamamlandığını, 

Diğer taraftan Km: 1+337 - 1+806 arasında taş duvar imalatının tamamlandığı ve Km:0+000-0+157 arasında taş duvar imalatının devam ettiğini müşahede ettik.

Köşkerler Köyü Sakar Deresi Taşkın Koruma inşaatı işinin fiziki olarak %60‘lık kısmı tamamlanmış olup, bu proje tamamlanınca 1 belde ve 660 dekar tarım alanının taşkın riski azaltılacaktır.

İnşallah çalışmalarımız tamamen bittiğinizde Köşkerler Köyü’nün yıllardır süren taşkın sıkıntısı minimum seviyeye inecektir. Çalışmalarda emeği geçenlere teşekkür ediyorum. ’dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım