Menu
RSS

Döşemealtı Halısı YÖREX'te Tanıtıldı

Döşemealtı Halısı YÖREX'te Tanıtıldı

'SİZİN Oraların Nesi Meşhur' sloganıyla bu yıl 7'ncisi düzenlenen Yöresel Ürünler Fuarı'na (YÖREX) katılan Döşemealtı Belediyesi, ilçeyle adı özdeşleşen 'Döşemealtı halısı ve narını' tanıttı.

Döşemealtı Belediyesi YÖREX'teki standından bölgenin tanıtılması için yarım ton nar suyu ve 2 ton taze nar dağıttı. Yine tanıtım amacıyla Döşemealtı halısının dokunduğu el tezgahı kuruldu.

Ziyaretçiler bir taraftan aromasıyla fark yaratan Döşemealtı nar suyunu içerken diğer taraftan dünyaca ünlü Döşemealtı halısının dokunma tekniğini izleme fırsatı buldu. Döşemealtı halkının fuara katılabilmesi için ücretsiz servis kaldırıldı.

Manevi değerlerin de yaşatıldığı Döşemealtı standında ziyaretçilere aşure ikramı yapıldı. Fuarda Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 500 Türk bayrağı dağıtıldı. Döşemealtı halısını mercek altına alan iş adamlarına da ters düğüm yöntemiyle dokunan ve kullanıldıkça değer kazanan halı ile ilgili bilgiler verildi.

Fuarda Döşemealtı'nın yöresel değerleri olan halı ile narın tanıtımını yaptıklarını söyleyen Belediye Başkanı Turgay Genç, “Binlerce yıldır devam eden geleneklerimizi, on binlerce yıllık tarihimizi tanıtmaya özen gösteriyoruz.

Amacımız yöresel değerlerimiz başta olmak üzere tüm niteliklerimizi her platformda tanıtmak. Standımızı ziyaret ederek bizleri onurlandıran devlet erkanına, siyasilerimize, bürokratlarımıza, iş adamları, sanatçılar ve özellikle de halkımıza şükranlarımı sunarım" dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım