Menu
RSS

DSİ: Gazipaşa Gökçeler Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

DSİ: Gazipaşa Gökçeler Barajında Çalışmalar Devam Ediyor

Devlet Su İşleri (DSİ) 13.Bölge Müdürlüğü tarafından inşa edilen Gazipaşa Gökçeler Barajında çalışmalar devam ediyor. DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Gazipaşa Gökçeler Barajındaki çalışmaların devam ettiğini söyledi. Tamamlandığında 47.400 dekar tarım alanını sulayacak.

Devam eden çalışmalar ile ilgili açıklama yapan DSİ Bölge Müdürü Turkay Özgür;

“Bir tarım şehri olan Antalya’da Göl Su projeleri ile zirai üretimi artırarak çiftçimize büyük kazanç sağlamayı, Antalya’da Sulanmadık toprak bırakmayarak topraklarımızı daha verimli hale getirmek için gayretli bir çalışma içerisindeyiz.

Ülkemizin ekonomik olarak kalkınması tarım ve sanayileşme ile olacaktır. Tarımda ki gelişmenin en önemli kaynağı ise sulamadır.

Verim arttırıcı bir unsur olan sulama, modern girdilerin daha yoğun kullanımına olanak verirken, aynı zamanda, ürün çeşitlendirmesi ve yılda birkaç kez ürün almayı olanaklı kılması ile de bölgede tarımsal verimliliği ve üretimi birkaç kat arttıracaktır.

DSİ olarak yaptığımız Sulama projelerimiz ile ülkemizin münbit topraklarını Su ile buluşturuyor, çiftçimizin mahsulüne bereket katıyor, ekonomik seviyesini yükseltiyoruz.” dedi.

Vatandaşımız Kazanınca Da Ülkemiz Kazanıyor

Tamamlandığında 47.400 dekar tarım alanını sulayacak olan Gazipaşa Gökçeler Barajında çalışmalarımız devam ediyor.

Çalışmalarda Kret kotu 200,00m olan Gökçeler Barajı’nda gövde dolgusunda; parapet alt kotu olan 195,00 m kotuna ulaşılmış olup, gövde dolgusu parapet betonu dışında tamamlanmıştır.

Dolusavak kazısına devam edilmektedir.(Söz konusu bölgede kazı çalışmaları Nisan ayı sonunda tamamlanacaktır.) Ayrıca topuk plağı (plinth) üzerinde enjeksiyon çalışmalarına devam edilmektedir.

Bu proje tamamlandığında 2016 yılı birim fiyatları ile 1.920,00 TL gelir artışı, ülke ekonomisine yıllık 91.008.000 TL katkı ve 5688 kişiye de istihdam alanı sağlanması hedeflenmektedir. Çalışmalarda emeği geçen DSİ ve Firma elemanlarımıza teşekkür ediyorum. ’dedi.

Gökçeler Barajının

Gövde Tipi                                        : Ön Yüzü Beton Kaplı Kaya Dolgu

Gövde Hacmi                                    : 2.230.000 m3

Kret Kotu                                          : 200 m (parapet duvar ile birlikte)

Kret Uzunluğu                                   : 381,06 m

Gövde Yüksekliği(Talvegden)           : 98 m

Gövde Yüksekliği(Temelden)            : 103 m

Depolama Hacmi                              : 56,38 hm3

yukarı çık
0
Paylaşım