Menu
RSS
Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya’da On Binler Tek Yürek Oldu, Sel Oldu Aktı

Antalya, 19 Mayıs Atatürk'ü An...

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam Ücret 20 TL’ye Yükseldi

Antalya'da Ulaşım Ücretine Yüzde 33 Zam Geldi: Tam…

UKOME Genel Kurulu’nda alınan ...

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taksime Yürümek İsterken Tutuklananlara Sahip Çıkıyoruz!

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Taksime Ve Taks…

1 Mayıs’ta Taksim’e yürümek is...

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerinde Kuvvetli Yağış Bekleniyor!

Meteorolojik Uyarı: Antalya'nın Doğu İç Kesimlerin…

Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü...

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet İçin 1 Mayıs Meydanlarına!

Antalya Emek Platformu: Ekmek, Adalet Ve Hürriyet …

2024 1 Mayıs’ında da işçiler, ...

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözler Değil Yaptırım İstiyoruz!

Antalya Eğitim İş: Öğretmene Şiddete Dair Boş Sözl…

Eğitim İş Sendikası Antalya Şu...

Prev Next

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Özgür Antalya’da 2 Adet Açılış Yaptı

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Özgür Antalya’da 2 Adet Açılış Yaptı

DSİ Genel Müdür Yardımcısı Turkay Özgür, Antalya’da Bölge Müdürlüğümüz yeni nizamiye kapısının ve Şehit Polis Memuru Hıdır Gençaslan’ın adının verildiği Park ve Rekreasyon alanının açılışlarını gerçekleştirdi.

İlk olarak DSİ Genel Müdür Yardımcısı Turkay Özgür, Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür Yardımcısı Köksal Buğra Çelik, Bölge Müdür Yardımcısı Tuncay Aykan, Bölge Müdür Yardımcısı Mehmet Nazif Kök, Şube Müdürleri ve personelin katılımıyla Bölge Müdürlüğümüz yeni nizamiye kapısının açılışı yapıldı.

Açılışın ardından kısa bir açıklama yapan Özgür, yeni nizamiye kapısının hayırlı olması temennisinde bulundu.

Ardından DSİ tarafından Antalya Boğaçay’da yaptırılan Şırnak'ta şehit olan polis memuru Hıdır Gençaslan’ın adının verildiği Park ve Rekreasyon alanının açılışı Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu, DSİ Genel Müdür Yardımcısı Turkay Özgür, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Müftüsü Osman Artan, Bölge Müdürü Hayrullah Coşkun, Bölge Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri, Şehit Polis Memuru Hıdır Gençaslan’ın ailesi ve DSİ personelinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Açılışta bir konuşma yapan Özgür: “Bölge Müdürlüğümüze bağlı taşkın koruma tesisi olarak faaliyet gösteren bu alanda daha önceki yıllarda ülkemiz sporuna destek vermek adına yapılan iki futbol sahası ve bunların yanında sulama kanaletleri ve yardımcı ekipmanlar depolanmaktaydı.

Bu alanda Genel Müdürlüğümüzce Park ve Rekreasyon tesisi projelendirilmiş ancak şu an açılışını yapacağımız alan tamamen kendi Bölge Müdürlüğümüzün idari imkânlarıyla yapılmıştır.

Ülkemizin bölünmez bütünlüğünü savunan, kahraman güvenlik güçlerimizden şehit olanlarının isimlerinin kalplerimizin yanında bu alanlarda da yaşatılmasını teminen emniyet müdürümüz Sayın Cemil Tonbul ile görüşülmüş ve isim istenmiştir.

Alınan isim Bakanımız Prof. Dr. Sayın Veysel Eroğlu’nun onayına sunulmuş ve gerekli olur alındıktan sonra yapılan çalışmalar neticesinde nihayet benim için de çok anlamlı olan bu tesisi açmak için burada bulunmanın mutluluğunu yaşamaktayım.

Her türlü darbe ve şiddet olayının karşısında olacağımızı, ülkemizde demokrasinin her zaman bekçisi olacağımızı, seçilmiş hükümetimize ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a her şartta sahip çıkacağımızı, ülkemizin bütünlüğü için gerekirse canımızı vermekten çekinmeyeceğimizi bildirir, bu vesileyle Şehit Hıdır Gençaslan Boğaçay Taşkın Koruma Park ve Rekreasyon alanı, DSİ spor tesisleri kurumumuza, Antalya’mıza, ülkemize, hayırlı ve uğurlu olmasını dilerim.” Dedi.

Açılışta bir konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul: “Bugün burada bir hakkın teslimi için bulunuyoruz. Şehitlerimiz aslında milletimizin gönlüne taht kurmuş, kalplerimize adlarını altın harflerle yazdırmışlardır.

Ancak bizler hafızayı beşer insan olduğumuzu unutur, kalıcı eserlerimize bu şehitlerimizin adlarını yazmakla hem milletimizin arzuladığı bir görevi yerine getiriyoruz hem de onlara ahde vefamızı yerine getiriyoruz.

Hıdır Gençaslan kardeşimiz birlikte çalışma bahtiyarlığına da erdiğimiz bir şehidimiz. Allah gani gani rahmet eylesin. Ben böyle bir teveccühü gösterip Şehidimizin adını bu alana veren DSİ ailesine teşkilatım adına çok teşekkür ediyorum.

Ayrıca Turkay Bey’e yeni görevinde başarılar diliyorum. Tekrardan şehidimize ve tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Bu tesisimizin de hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” Dedi.

Açılışta bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Kurdoğlu: “Bugün burada bizimle bu havayı teneffüs eden herkese teşekkür ediyorum.

Türk milleti, tarihi boyunca çok badireler atlatmış bir millettir. Yaşadığımız coğrafya her an, her saniye dikkatli olmamızı gerektiriyor. Eğer düşman dışarda olursa inanıyorum ki bu milletin yenemeyeceği bir devlet yoktur.

Ancak kurt gövdenin içerisine girerse ve kurt büyürken bizler dikkatli olmaz isek, bundan 15 gün önce yaşadığımız badireleri daha çok atlatırız. Bugün buraya bir şehit kardeşimizin ismi veriliyor. Bu kararı alan DSİ ailesine çok teşekkür ediyorum. Bu milletin en büyük özelliklerinden birisi de vefa özelliğidir.

Bu kardeşimiz en değerli varlığını canını vermiş bu millet için. Eğer canını vatan için verebiliyorsa bu insana ve ailesine karşı saygıyı sevgiyi hürmeti göstermek bizim boynumuzun borcudur. Bu nedenle DSİ ailesini bir kez daha tebrik ediyorum.

Açılışı yapılacak park ve rekreasyon alanının hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” Dedi. Şırnak'ta şehit olan polis memuru Hıdır Gençaslan’ın adının verildiği Park ve Rekreasyon alanının açılışının ardından açılışa günün anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

yukarı çık
0
Paylaşım